elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2014 Yılının En Çok İlgi Çeken 10 Sektör Haberi

2014'ü geride bırakırken, geçtiğimiz bir yıl içerisinde birbirinden farklı sektörlerdeki gelişmeleri, girişimleri, çalışmaları, haberleri, iş fırsatlarını, ilanları, fuarları ve etkinlikleri araştırarak siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye çalıştık. Bu yazımızda 2014 yılı boyunca sektörlerdeki en çok ilgi çeken haberleri sizler için derledik.



A- A+
29.12.2014 tarihli yazı 11848 kez okunmuştur.

AGİD | Aydınlatma Sektörü Pazar Hacmi 2 Milyar Doları Geçti

 
AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Fahir GÖK yaptığı açıklamada Aydınlatma Sektörü ile ilgili bazı ekonomik veriler paylaştı. 90’lı yılların başında çok küçük rakamlarla faaliyet gösteren sektör 2013 yılı sonu itibari ile 2 Milyar Doları aşan bir pazar büyüklüğüne ulaştı. 
 
 
     




 

Konya'ya 150 Milyon Euro Yatırım | Unilever

 
Unilever, Kişisel Bakım ve Ev Bakımında sürdürülebilir büyüme kapasitesini artırmak için Konya’da yeni bir üretim tesisine 150 milyon Avro’yu aşkın yatırım yapacağını açıkladı. Yeni fabrika, şirketin büyüme hedeflerine paralel olarak, üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracak ve OMO, Domestos, Yumoş, Cif, Rinso, Elidor ve Dove gibi pek çok markanın üretimi bu tesiste yapılacak.
 
 
 
 

Bursa'da Yazılım Vadisi Kuruluyor

 
Dünyada 2,5 milyar dolarlık büyüklüğe sahip sektörde ki ülkemizin payını arttırmak isteyen Türk girişimciler çeşitli projelerle bunu gerçekleştirmeye çalışıyor. Bursa Yazılım Vadisi bunlardan sonuncusu. Devlet teşviki ve üniversite desteği ile kurulacak Yazılım Vadisi ile Bursa'nın yazılım alanında öncü olması hedefleniyor.
  
 
 

  
   

Adnan Menderes Havaalanı Vestel LED Teknolojisi ile Aydınlanıyor

 
İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Yeni İç Hatlar Terminali yolcularını Vestel LED aydınlatma ürünleriyle karşılamakta. Bu proje kapsamında Vestel, doğal ışık sağlayan aydınlatma ürünleriyle hem çevreyi koruyor hem de kaliteli bir ortam sağıyor. Proje kapsamında kapalı alanda 540 adet 8” inch Vestel Downlight, otopark alanında ise 107 adet 90 Watt park aydınlatması kullanıldı. Detaylar içerğimizde.
 

 
  
 
 


 

Sokak ve Mağaza Aydınlatmasında Vestel LED Armatürler

 
Sokaklarda güvenlik için, mağazalarda ise ürünlerin renginin ve dokusunun doğru gösterilebilmesi için yeterli aydınlatma seviyesinin sağlanması oldukça önemlidir. Yeni ve hızlı gelişen, kısa sürede aydınlatma sektöründe yerini alan LED teknolojisi ile beraber, sokak ve mağaza aydınlatma uygulamalarında kullanılan armatürleri sizin için inceledik. Devamı içeriğimizde.
 
 
 
 
 

1 Soru 20 Ödül |KAREL Cevapla Kazan Yarışması

 
İletişim sistemleri çözümleriyle hayatın kontrolünü size veren KAREL, Facebook üzerinden düzenlediği tek soruluk 20 ödüllü yarışması düzenledi. Birbirinden değerli 20 ödülün verildiği yarışmanın detayları içeriğimizde. 
 
 
 
 
 

 
 
 

VİKO Mobil Uygulaması App Store ve Google Play'de

 
Kurumsal performansı kapsamındaki tüm boyutlarda sürdürülebilir mükemmelliği amaçlayan VİKO;  müşterilerine, çalışanlarına ve topluma fayda ile yansıma bulan örnek uygulamaları ile dikkat çekiyor. 7/24 Canlı Destek hattı ile müşterilerinin ihtiyaç duyduğu her an online destek sağlayan kuruluş geçtiğimiz günlerde kullanıma sunduğu akıllı telefon uygulaması ile bu alanda da sektörünün lideri kimliğini koruyor. Detaylar haberimizde. 
 
 
 
 
 

Siemens Endüstri Sektörü | Endüstri 4.0

 
Siemens Endüstri Sektörü, üretim anlayışını dördüncü sanayi devrimi ile yeniliyor. Gelişmekte olan ülkeler üretkenlik, verimlilik, kalite ve dijitalizasyonu yükseltmek için endüstriyel üretimlerini daha da profesyonelleştirmeye ihtiyaç duyuyor. Siemens Endüstri Sektörü, sektörün yeni konumlanmasını mümkün kılan teknolojik gelişimi bugünden sunmaktadır. Siemens’in bu konudaki temel yetkinliği; daha üretken, daha verimli ve daha rekabetçi olmaya çalışan endüstriyel girişimleri desteklemesinde yatmaktadır.
  
 
 
 
 

İSTOÇ Ticaret Merkezi'nde Vestel LED Aydınlatma Ürünleri Tercih Edildi

 
38 km yol uzunluğuna sahip İSTOÇ Ticaret Merkezi’nde toplam 752 adet civa buharlı yol aydınlatması, Vestel LED Yol Armatürleri ile değiştirildi. 440W ve 275W civa buharlı ürünler yerine 128W (14800 LM) ve 90W (10.000 LM) LED yol armatürler kullanılarak İSTOÇ sokaklarının lux seviyesi 10 kat arttırılmış olup, %70’e varan enerji tasarrufu sağlanacak. Detaylar içeriğimizde.
 
 
 
 
 

TEİAŞ Müfettiş Yardımcısı Alımı İş İlanı

 
Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürlüğü (TEİAŞ), Teftiş Kurulu Başkanlığı’na Giriş Sınavı ile elektrik ve elektrik elektronik mühendisliği mezunu 7 müfettiş yardımcısı aldı. Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı ile ilgili detaylı bilgiler içeriğimizde.
 

 
 
 
 ►Sizin için yılın en iyi sektör haberi hangisiydi?
 
 

Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır