elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

KNX Otomasyon Sensöründe EAE İmzası

Binalarda otomasyon sistemlerinin, enerji verimliliği konusunda önemli bir paya sahip olmasının yanı sıra geleneksel çözümlere göre daha kolay ve ekonomik olması da önemini büyük derecede arttırmaktadır. EAE Teknoloji, bina otomasyon sistemleri üzerinde geliştirmekte olduğu ürünlere bir yenisini daha ekleyerek PD ve MD serisi sensörleri yurtiçi ve yurtdışı pazarına sunuyor.



A- A+
18.01.2016 tarihli yazı 14019 kez okunmuştur.
41 ülkede distribütörleri ve yetkili bayilikleri bulunan EAE Grubu, dünya çapında 1.700 'den fazla çalışanı ile Türkiye elektrik sektörünün lider üreticilerinden biridir. EAE Teknoloji, EAE Grubu’nun bir üyesi olarak, sıra dışı donanım ve yazılım ürünleri geliştirmek ve bina yönetim sistemleri alanında komple sistem çözümleri sunmak hedefiyle kurulmuştur. 
 

 


Sıva Altı ve Sıva Üstü Varlık & Gün Işığı Sensörleri

EAE Teknoloji, enerji verimli ve yüksek konforlu atmosferlere sahip binalar oluşturmanın geleneksel çözümlere göre çok daha kolay ve ekonomik olması gerektiğine inanmaktadır. Bundan dolayıdır ki bina otomasyon sistemleri üzerinde geliştirmekte olduğu ürünlere bir yenisini daha ekleyerek PD ve MD serisi sensörleri yurtiçi ve yurtdışı pazarına sunmaktadır.
 
PD ve MD serisi, ticari binalarda kullanılmak üzere geliştirilmiş olan hareket/varlık ve günışığı sensörü ile bina otomasyon sistemlerine entegre olarak KNX altyapısıyla çalışan enerji verimliliği ve konforu ön planda tutan ürünlerdir.
 



Şekil 1: PD 100 Sıva Üstü Sensörü
 
 
Temel konsept olarak iki ayrı kategoride tasarlanmış olan hareket ve günışığı sensörü ile varlık ve günışığı sensörü, EAE’nin ürün koleksiyonunda yerini aldı.
 
Açık ofis gibi kişilerin masa başı çalıştığı ortamlarda PD serisi varlık ve günışığı sensörleri, geçiş mahallerinde ise MD serisi hareket dedektörleri kullanılmaktadır. Bu sensörler ister sıva altı uygulamalarda, ister sıva üstü uygulamalarda her türlü montaj ihtiyacına estetik olarak cevap verebilmektedir. Sıva altı uygulamalarda özel olarak tasarlanmış ince yapısı sayesinde mimari olarak etkin çözümler sunar. Aynı zamanda mimari ihtiyacın özellikle göz önünde bulundurulduğu mahallerde farklı renk seçenekleriyle ihtiyacınıza en uygun dekoratif çözümler yaratır.
 
 



 Şekil 2: PD 100 Sıva Altı Sensörü

 
Sensörün içerisinde yer alan entegre günışığı algılayıcılar ile ortamda sabit bir ışık seviyesini rahatlıkla yakalayabilirsiniz. PD ve MD serisi sensörler 4,5 metre montaj yüksekliğe kadar rahatlıkla kullanılabilir. PD ve MD serisi sensörlerin günışığı kalibrasyonları yalnızca birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. EAE Teknoloji’nin geliştirmiş olduğu PD ve MD serisi ürünler Eylül 2015 itibariyle yurtiçi ve yurtdışı pazarda yerini almıştır. 
 
 


Kaynak:

Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır