elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İsrail Dünyanın En Büyük Güneş Kulesini İnşaa Ediyor

Enerji alanında bağımsızlık hedefi olan İsrail, güneş ve rüzgar enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik çalışmalarda bulunuyor. İsrail, bu yönde önemli bir adım atarak dünyanın en büyük güneş kulesini inşaa ediyor. 2017 yılında tamamlanacak projenin detayları haberimizde.



A- A+
22.06.2016 tarihli yazı 10265 kez okunmuştur.
Güneş kuleleri, güneş enerjisinin önce ısı enerjisine ardından kinetik enerjiye son olarak da kinetik enerjiye çeviren sistemlerdir. Sera şeklinde yapıya sahip bu sistemlerde aynalar ile yansıtılan güneş enerjisi kuledeki kollektör denilen yapıda toplanıyor ve bir dizi işlemin ardından enerji üretimi gerçekleşiyor. Günümüzde güneş enerjisine duyulan ihtiyacın artmasıyla güneş kulesi çalışmaları hız kazandırmıştır. Enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak amacıyla İsrail, dünyanın en büyük güneş kulesini inşa ediyor.
 


►İlginizi Çekebilir: 1 km Uzunluğundaki Bacadan Elektrik Üretmek
 
Necef Çölü’ne inşaa edilen Aşalim Kulesi, 240 metre yüksekliğinde olacak. Sera şeklinde sistem 400’den fazla futbol sahası büyüklüğünde olacak 700 dönümlük bir alanı kapsayacak. Kollektöre güneş ışığı yansıtması için 55.000 adet ayna kullanılacak. Toplanan enerjiyle 600oC'de kaynayan su generatörü hareket ettirerek enerji üretilecek.
 

Dünyanın en büyük güneş kulesi özelliğinde Aşalim Kulesi’nin 2017 yılında tamamlanması ve 2020 yılında elektrik enerjisi ihtiyacının %10'unu yenilenebilir enerji ile karşılanması hedefleniyor. 121 MW’lık kapasitedeki bu sistem ile 110.000 hanenin elektrik enerjisinin karşılanması amaçlanıyor. Bu projenin mali bedeli ise 500 milyon euro olarak belirtiliyor.
 
 
 

Kaynak:

Timesofisrael
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.