elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İngiltere’nin Yeni Hidrojen Enerjili Treni:
Breeze

Eversholt Rail ile Alstom tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen İngiltere’nin hidrojen enerjili treninin tasarımları açıklandı. Mevcut 321 tip treni dönüştürerek tasarlanan ‘Breeze’in detayları haberimizde.



A- A+
16.01.2019 tarihli yazı 7547 kez okunmuştur.
Alstom ve vagonların işletme şirketi Eversholt Rail, İngiltere’nin demiryolu pazarı için yeni hidrojen enerjili treninin tasarımını açıkladı. 'Breeze' olarak adlandırılan tren, modern çağa uygun bir tren oluşturmak adına İngiltere'nin en yenilikçi dönüşüm stoklarından bazılarını yeniden yapılandırarak mevcut 321 tip trenlerinin bir dönüşümü olacak. Bu trenler, 2022 yılına kadar İngiltere'den geçerek hiçbir şekilde zararlı emisyon yaymayacak ve yalnızca su yayacak.
 


►İlginizi Çekebilir: Dünyanın İlk Otonom Treni

Haddehane dönüşümü, Eversholt Rail ile ortak çalışmayla, 15 yıldan fazla bir sürede birden fazla haddehane filosunu kuran bir ticari ilişki üzerine inşa edilerek Alstom tarafından gerçekleştirilecek. Bu kanıtlanmış ve güvenilir 321 tip, bir Hidrojen Çoklu Ünitesine (HMU) dönüştürme özellikleri, filo boyutu ve bulunabilirliği açısından mükemmel bir seçimdir.

Alstom ve Eversholt Rail; iş vakalarını geliştirmek, bu yenilikçi trenlerin filoları ile ilgili yakıt altyapısını oluşturmak ve ayrıntılı tanıtım planlarını değerlendirmek için endüstri paydaşlarıyla yakın çalışıyor. Alstom ve Eversholt Rail, kapsamlı mühendislik çalışmaları eşliğinde tren tasarımı ve konseptinin tamamlandığını doğruladı. Tanımlanan yenilikçi çözüm, bir hidrojen 
enerjili treninin standart İngiltere yükleme mastarına sığmasına izin veren ilk tasarım ve aynı zamanda yolcular için değiştirmesi öngörülen trenlerden daha fazla alan sunacak.

Widnes'daki Alstom tesisi, bu yeni ve gelişmekte olan sektörde yüksek kalitede mühendislik işleri yaratarak Breeze trenlerinin dönüşümünü yönetecek.

Alstom, İngiltere ve İrlanda genel müdürü Nick Crossfield, “Hidrojen 
enerjili tren teknolojisi, CO2 emisyonlarını daha da azaltarak, seyahatlerimizi daha temiz ve daha yeşil hale getirerek, demiryolunu dönüştürme potansiyeline sahip heyecan verici bir yeniliktir. Hidrojen enerjili trenlerinin gelecekte oynayacağı önemli rolü belirlemek için sektörle birlikte çalışıp, kırsal ve şehirlerarası rotalarda daha iyi hizmet veriyoruz.” dedi ve ekledi “Breeze, İngiltere için şık, modern bir görünüme sahip yeni bir tren olacak. Demiryollarının karbonu boşaltması gerekiyor ve Hükümet, 2040 yılına kadar dizel haddeleme stoğunu ortadan kaldırmak için bir hedef belirledi. Hidrojen enerjili trenler, elektrifikasyondan faydalanma olasılığı düşük olan yollar için ideal bir çözüm sunuyor ve yenilikçi mühendislik çözümüyle şimdi İngiltere’nin yükleme göstergesi. Almanya'da, Alstom'un hidrojen enerjili trenleri de zaten yolcuları rahat ve sessiz bir şekilde taşıyor. Breeze, İngiliz demiryolu kullanıcılarına hidrojen enerjili trenindeki bir yolculuktan zevk almaları için fırsat sunuyor.”
 


►İlginizi Çekebilir: Ultra Yüksek Hızlı Maglev Trenler

İngiltere Enerji Bakanı Claire Perry MP, “İngiltere'deki taşımacılık, yüzyıllardır dünyanın ilk buharlı treninden, yenilikçi ruh sayesinde bugün yollarımızdaki on binlerce elektrikli araca dönüşmüştür. Sadece su yayan, hidrojenle çalışan bu yeni tren, seyahat etme şeklimizi daha yeşil ve temiz bir ekonomiye geçirmeye devam ederek İngiltere'nin yaratıcılığının devam ettiğini kanıtlıyor. İngiltere, dünya lideri bir hidrojen ekonomisinin büyümesi yolunda ilerliyor ve modern endüstriyel stratejisi sayesinde birinci sınıf hidrojen taşımacılığı için 'gidilecek yer' olma hedefini güçlendirmek 23 milyon £ yatırım sağlıyor.” diye ifade etti.


Kaynak:

►alstom.com

►greencarcongress.com

 

ESRA SARIBIYIK ESRA SARIBIYIK Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.