elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Havadan Güç Çeken Pilsiz Bluetooth Sensör Tanıtıldı

Dünyada ilk kez Wiliot tarafından tasarlanan, pilsiz çalışan bluetooth sensör üretildi. Çıkartma boyutundaki bluetooth sensör, ortamdaki radyasyondan enerji üretebiliyor. Peki nasıl? Detaylar haberimizde.



A- A+
18.02.2019 tarihli yazı 5573 kez okunmuştur.
Yarı iletken üretici bir firma olan Wiliot, havadaki radyo frekansların enerjisini toplayan çıkartma boyutundaki ilk bluetooth sensörü tanıttı. Sensör, pil veya batarya içermediği için boyutu oldukça küçük ve ortamdaki radyo frekanslarından enerji toplayabilmek için bir ARM işlemciye sahip.

Wiliot, New York'taki National Retail Federation 2019 (NRF) etkinliğinde, ürün ile neler yapabileceği hakkında fikir vermek için bir demo videosu yayınladı. Çıkartma temelde hızlı ve kolay veri transferine izin veriyor. Bu ultra ince etiketlerin ticari olarak piyasaya sürülmesi 2020 yılına kadar beklenmiyor.

Wiliot'un CEO'su ve kurucu ortağı Tal Tamir, pilsiz ve düşük maliyetli olan ürünün gelecekteki IoT sistemlerinin temeli olduğunu ve geri dönüşümünün de mümkün olduğunu ifade etti.

 


►İlginizi Çekebilir: Bluetooth 5 Teknolojisi

Sensör, ağırlığı ve sıcaklığı algılayabiliyor. Bu sebeple, bluetooth aracılığıyla şifrelenmiş bilgileri yaklaşık üç metre mesafeye gönderebilir. Wiliot'a göre, sensörde herhangi bir pilin olmamasından dolayı ucuz bir şekilde üretilebilir ve neredeyse her yere monte edilebilir. CEO Tal Tamir; "Etrafımızdaki radyasyonu etiket boyutundaki sensörlere güç vermek için yeniden kullanmak, tüketicilerin daha önce mümkün olmayan ürünlerle etkileşime girmelerini sağlayabilir.

Piller veya diğer yüksek maliyetli bileşenler olmadan etiketler sınırsız güce ve kullanım ömrüne sahiptir, bu nedenle daha önce Nesnelerin İnterneti ile bağlantısı olmayan ürünlerin içine gömülebilirler." diyor.

Sensörün şaşırtıcı şekilde basit bir çalışma metodu var. Çıkartma veya etiket boyutundaki yeni sensör, plastik veya kağıda basılmış basit bir antene yapıştırılmış bir Wiliot çipine sahip. Bluetooth cihazı, şifreli bir seri numarası ileterek bir ürünün yakınlığını doğrulayabilir ve herhangi bir cihazla iletişim kurmaya devam edebilir.

Francisco Melo, VP & GM, Global RFID, Avery Dennison cihaz hakkında 'Wiliot cihazı tüketiciler tarafından belirli bir eyleme gerek duymadan algılanarak iletişim kuran pilsiz akıllı bir etikettir. Birden fazla akıllı telefon ve IoT cihazı ile bağlantı sağlanabilecek niteliktedir.' ifadesinde bulundular.




 
Kaynak:

►interestingengineering.com

►androidcommunity.com
►theverge.com

ESRA SARIBIYIK ESRA SARIBIYIK Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.