elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İnek Dışkısıyla Çalışan Otobüs |
Bus Hound

İngiltere’de inek dışkısını yakıt kaynağı olarak kullanan otobüs geliştirildi. Testleri başarıyla geçen Bus Hound isimli bu otobüsün ülke genelinde yaygınlaşması bekleniyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
07.08.2015 tarihli yazı 8887 kez okunmuştur.
Biyo enerji, günümüzde artan enerji ihtiyacına karşılık çevre dostu ve tarım, orman gibi artıklardan elde edilerek kullanılan bu enerji pratikte yenilenebilir özelliğe de sahip durumda. Ancak biyo enerjinin dünya üzerinde kullanıldığı uygulamalar çok az.
 

 


İngiltere’de üretilen Bus Hound isimli otobüs, biyo enerjinin doğru şekilde kullanıldığında ne boyutlara ulaşabileceğini gösterir nitelikte. Sıradan otobüsler gibi çalışmak için petrol veya elektriği yakıt olarak kullanmayan bu otobüs, inek dışkılarını kullanıyor. Artıkların yakılmasıyla elde edilen biometan gazının sıkıştırılıp sıvı hale getirilmesiyle otobüs için gerekli yakıt sağlanıyor. Üst kısımda bulunan tanklar içerisinde gerekli yakıtın depolanması gerçekleşiyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Alglerden Biyodizel Üretimi

 
125 km hız yapabilen otobüs, sıradan yakıt kullanan otobüslerle rekabet edebilecek durumda. Aerodinamik yapısındaki iyileştirmelerle daha yüksek hızlara ulaşabilecek bu otobüsün kısa zamanda ülke yaygınlaşması bekleniyor.



Kaynak:

►Gizmag


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.