elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Günümüzde Basınç Sensörü Kullanımının Önemi

Günümüz endüstri dünyasında basınç sensörü kullanımının önemi gittikçe artmakta, bir çok uygulamada basınç izleme kritik önem taşımaktadır. Dünya özkaynaklarının sürdürülebilirliğinin önemi, uygulamalarda enerji verimliliğinin ön plana çıkmasına yol açmıştır. Örneğin, işletmelerde/fabrikalarda “sabit devirli hava kompresörü” kullanımı, yerini “frekans konvertörlü makinaların” kullanımına bırakmıştır. Frekans konvertörlü uygulamalardaki bir önemli nokta ise basınç sensörünün elektrik motorun sürülmesi için veri sağlamasıdır.



A- A+
08.04.2020 tarihli yazı 10298 kez okunmuştur.
Frekans konvertörlü uygulamaların artmasıyla  basınç sensörü tüketiminin de arttığı gözlenmektedir.  Daha iyi basınç kontrolü aynı zamanda su kaybını ve enerji tüketimini azaltmaktadır. Bu çerçeveden bakıldığında kullanıcıların, sistemlerinin çalışması sırasında enerji tüketimini azaltmak için daha fazla sensöre ihtiyacı olacaktır. Danfoss basınç sensörleri ve değişken hızlı frekans konvertörleri tüm su döngüsü (su kaynağından fabrikalara/sulama alanlarına/konutlara su transferi) boyunca su ve enerji kaybını azaltmak için vazgeçilmez ürünlerdir.
 

Endüstriyel Uygulamalar İçin Tasarlanmış Yeni Basınç Sensörü: DANFOSS DST P100 PLATFORM


Danfoss'un yeni ürünü DST P100 basınç sensörü kullanıcılara, gelişmiş güvenilirlik, dayanıklılık ve performans sağlıyor.

Paslanmaz çelik bir tasarıma ve hava sızdırmaz şekilde kapatılmış bir medya arayüzüne sahip olan sensör, zorlu uygulama ortamlarına dayanacak şekilde tasarlanmıştır. DST P100 Platformu su pompaları / su uygulamaları, hava kompresörleri, mobil hidrolik iş makinaları, endüstriyel motorlar, ticari klima ve soğutma sektörleri için Danfoss tarafından pazara sunulmuştur. DST P100 sensörüyle sunulan kendi kendine teşhis özellikleri, artan makine çalışma süresi ve azaltılmış sorun giderme maliyetleri sağlamayı amaçlayan otomatik sensör arızası algılamasına olanak tanır.
 


Ticari Klima ve Soğutma - Endüstriyel Makinalar

 


Hava Kompresörleri & Su Pompaları - İş Makinaları
 

İlginizi Çekebilir: VLT HVAC Frekans Konvertörü | Danfoss
 
 

DST P140: Hava Kompresörleri, Su Pompaları ve Aplikasyonları, Endüstriyel Uygulamalar İçin 


Dijitalleşme, teknolojik olanakların kullanıldığı endüstrilerde giderek daha önemli bir rol oynamaktadır. Şimdiye kadar, veri toplama ve gelişmiş kontrol izleme odak noktası olarak görülürken artık  gelişmiş kontrol sistemlerinin alanları genişlemekte, bu alanlar yeni ve yenilikçi iş fırsatlarını da beraberinde getirmektedir.

DST P140 basınç transmiteri, su pompası ve hava kompresörü pazarlarında rakipsiz güvenilirlik, dayanıklılık, performans ve özellikle dijital olasılıklar sağlamak için tasarlanmıştır.




DST P140, mükemmel titreşim stabilitesi ve yüksek derecede EMC / EMI koruması ile birlikte üstün MEMS teknolojisi sunmaktadır. Verici, hava sızdırmaz bir şekilde kapatıldığından O-ring halkaları olmadan tamamen kaynaklanmıştır; ve akışkan ile temas eden tüm parçalar için (AISI 316L) paslanmaz çelik kullanılması sonucu, korozyona karşı oldukça dayanıklıdır. Son derece sağlam kapsülleme, nem ve sıcaklık değişimlerine karşı uzun süreli stabilite sağlamaktadır.

Danfoss'un yeni ve modüler ASIC elektronik platformu sayesinde en ileri tanılama/diagnostic özellikleri ve ölçeklenebilir performans, otomatik sensör hatası algılamayı etkinleştirir ve sorun giderme maliyetlerini en aza indirirken maksimum çalışma süresini garanti eder. Platform aynı zamanda, sensör performansını belirli bir uygulamaya sorunsuz bir şekilde ölçeklendirmeyi ve “test-başarısızlık” yöntemleri ve belgeleriyle, uygulamalara daha hızlı adapte olmayı mümkün kılar.

Güçlü ARM tabanlı mikrodenetleyicisi ile DST P140, tanılama/hata/teşhis ve rekabetçi bir düzeyde performans özellikleri sunar.



Akışkanların basıncını ölçebilen transmitterlerde ölçüm elemanı olarak basınçla doğrusal olarak direnç değeri değişen piezo-resistive elemanlar ya da metal thin film sensör teknolojileri kullanılır. Üreticiler tarafından yaygın olarak tercih edilen bu teknolojilerin yanı sıra micro fused ve ceramic teknolojileri de mevcuttur.
 

Sağlam ve Kanıtlanmış DST P140 MEMS Teknoloji


Yeni P140 sensörü, yeni Danfoss ASIC ile birleştirilmiş sağlam Piezo Rezistif Silikon (MEMS) teknolojisi üzerine inşa edilmiştir.


Piezoresistive Çip, MEMS ve Sensing Element
 
 
Kapasitif algılamaya karşı performans
 
 
 

DST P140 Sensörü Ek Özellikleri ve Avantajları


► Hassasiyet - DST P140, uygulama odaklı sıcaklık aralığında standart olarak +/- % 2 toplam hata bandı sağlar. Özel kalibrasyon profilleri, uygulamaya özel gereksinimlere uyacak şekilde uyarlanabilir. Sonuç olarak daha verimli bir aşırı ısınma kontrolünü destekler.
► Güvenilirlik - MEMS sensörünün optimize edilmiş ürün ambalajı ve sinyal koşullandırma elektroniği mükemmel titreşim direnci, termal yönetim özellikleri ve nem girişine karşı koruma sağlar.
► Kapsamlı test - “Arıza testi” yöntemi, ürün tasarımı ve spesifikasyon hakkında daha fazla bilgi sağlayan Danfoss ürün geliştirme sürecinin önemli bir parçasıdır. Bu yöntem aynı zamanda daha hızlı optimizasyon ve test yapılmasını sağlayarak pazara sunma süresini artırır.
► Geleceğe hazır - Bu sensörün tanılama yetenekleri müşterilerimize fayda sağlayacaktır - Arıza giderme maliyetlerinden tasarruf
► Ölçeklenebilirlik - Yeni ve modüler elektronik platformu, müşterilerin uygulamalarına özgü sensör performansında ince ayar yapmalarını sağlar.
 

Teşhis - Sensör Hata Seviye mA


Danfoss, portföyünde Endüstriyel Otomasyon Segment müşterileri için  Basınç Sensörleri, Sıcaklık Sensörleri, Basınç ve Sıcaklık Şalterleri ve Akışkan Kontrol Ürünleri (Solenoid Valfler/Pnömatik Valfler) sunmaktadır. Danfoss Endüstriyel Otomasyon Segmenti, sensör teknolojisi için yatırımlarını devam ederek sektörde trendi belirlemeye ve müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanmıştır. DST P140 model basınç sensörü Endüstri 4.0 trendini ve maliyetleri düşürüp müşterilerine rekabetçi fiyatlar sunmayı göz önünde bulundurarak sektörümüze sunulan bir üründür. Danfoss’un yeni basınç sensörüsektörde tanınan ve saygınlığı olan global ölçekli OEM üreticiler tarafından tercih edilmektedir.

Ürün ile ilgili detay bilgi ve dokümanlara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


 
Hazırlayan: Serkan Demirci
Danfoss Endüstriyel Otomasyon Satış Mühendisi


Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar