elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ENTES Analog Zaman Saati
(MCB-A) Nedir?

ENTES MCB-A Analog Zaman Saati, kullanıcının belirlediği gerçek zaman dilimlerinde elektrikli cihazların günlük çalışmasını kontrol ederek enerji ve maliyet tasarrufu sağlayan mekanik zaman rölesidir. Detaylar ENTES'in katkılarıyla makalenin devamında...



A- A+
13.07.2021 tarihli yazı 8422 kez okunmuştur.

ENTES Analog Zaman Saati MCB-A’nın Avantajları Nelerdir?


MCB-A analog zaman saati, üzerindeki kumanda tırnağı ile ayarlanan zamandan bağımsız olarak manuel kontrol imkanı da sunar. Montaj alanının önemli olduğu panolarda ince tip (DIN1) tasarımı ile daha az yer kaplar. 100 saatlik rezerv kapasitesine sahip MCB-A zaman saati, ayarlanan program dahilinde elektrik kesintilerinden etkilenmeden çalışmasına devam eder.
 



ENTES Analog Zaman Saati Nerelerde Kullanılır?


Günlük tekrarlanan otomasyon uygulamaları için MCB-A zaman saati ekonomik bir çözüm olarak karşımıza çıkar. MCB-A tüm tesisler ve fabrikalar haricinde motor, sokak aydınlatmaları ve bahçe sulama gibi elektrikle çalışan ekipmanların kontrolünü sağlamak amacıyla da sıklıkla kullanılmaktadır.
 


Analog Zaman Saatinin Astronomik Zaman Rölelerinden Farkı Nedir?


Astronomik zaman rölesi, enlem ve boylam bilgilerine göre güneşin doğuş ve batış saatlerini otomatik olarak hesaplar ve kontrol edilecek sistemin güneşin doğuşuna, batışına veya istenilen saatlere göre kontrol edilmesini sağlar. Haftanın her günü ayrı ayrı programlanabilir. Analog zaman saati ise kontrol edilmek istenen saatlere göre ayarlanır ve her gün aynı zamanlarda sistemin çalışmasını sağlar.

► Astronomik zaman rölesi günlük ve haftalık programlanabilirken, analog zaman saati sadece günlük olarak programlanabilir.

► Astronomik zaman röleleri dijital ekrana sahiptir. Analog zaman saati ise mekanik yapıdadır.

► Analog zaman saati, astronomik zaman rölelerine göre daha ince bir tasarıma sahip DIN-1 yapısı ile dar panolarda montaj kolaylığı sağlar ve az yer kaplar.

 MCB-A analog zaman saati, enerji ve maliyet tasarrufunu ekonomik bir çözümle sağlamak isteyen kullanıcılar için ideal bir çözümdür.

MCB-200 Çok Fonksiyonlu Zaman Rölesi Nedir? İsimli Blog Yazımızı Okumak İçin Tıklayın.

Zaman Rölesi Çalışma Prensibi İsimli Blog Yazımızı Okumak İçin Tıklayın.




Detaylar için aşağıdaki videoyu izleyiniz.



Kaynaklar:

 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar