elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Astronomik Zaman Rölesi Nedir? Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Gün doğumu ve gün batımı saatlerini, bulundukları şehrin adı veya enlem/boylam bilgilerini kullanarak güncel tarih ve saate göre otomatik hesaplayan özel zaman rölelerine astronomik zaman rölesi adı verilir.



A- A+
17.04.2021 tarihli yazı 14899 kez okunmuştur.
Astronomik zaman röleleri, hiçbir sensöre ihtiyaç duymadan gün doğumu, gün batımı zamanlarında veya istenilen zaman dilimlerinde cihazların ve sistemlerin otomatik kontrol edilmesini sağlar. 32 adete kadar programlama imkanı sunan astronomik zaman röleleri haftanın her günü için ayrı ayrı programlanabilir.

DTR serisi astronomik zaman röleleri üzerinde bulunan LCD ekran, butonlar ve sahip olduğu kullanıcı dostu menü ile istenilen zamanlarda sistemlerin çalışması için kolaylıkla programlanır. Bununla birlikte DTR-PROG ayar yazılımı ile DTR cihazları üzerinden yapılan tüm ayarlar bilgisayar ortamında da yapılabilir. Bu ayarlar, DTR-IR-PROG cihazına yüklenerek uyumlu DTR’lerin, IR (Kızıl Ötesi Işın) ile temassız kolay ve hızlı programlanması sağlanır. DTR PROG modülü ile DTR cihazı üzerinde yapılan ayarlar aynı model diğer cihazlara aktarılarak programlama işlemi yerine getirilir. Modbus RS-485 haberleşmesine sahip DTR cihazları, Entbus yazılımı ile uyumlu çalışarak cihazları uzaktan izleme ve kontrol imkanı sunar.
 

 

DTR serisi astronomik zaman rölelerinde ek rezervler bulunur. Bu rezervler elektrik kesintisi durumunda ayarlanan tarih, zaman ve program bilgilerinin silinmesini engelleyerek kontrol edilen cihazların çalışmasına devam etmesini sağlar.


Astronomik Zaman Rölesi Nedir? Nerelerde Kullanılır?



 

Astronomik Zaman Rölelerinin Bağlantısı Nasıl Yapılır?






ENTES astronomik zaman röleleri
hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın.



 

 

ENTES Astronomik Zaman Rölesini Öne Çıkaran 4 Özellik


Zaman röleleri, diğer adıyla zaman saatleri pek çok yerde kullanılan zaman ayarlayıcılarıdır. Bu röleler belli bir zaman dilimine ayarlanır. Böylece bir olayın istenen zamanda yapılmasına olanak tanır. ENTES astronomik zaman rölelerini öne çıkaran farklı özellikleri bulunur. 
 

Otomatik Çalışma Özelliği


Kalorifer bulunan konutların kazan dairelerinde de zaman röleleri kullanılır. Bu röleler akşam ve sabah otomatik olarak kaloriferi çalıştırır. Böylece gece rölelerinde ya da sabahın erken rölelerinde kalkıp kaloriferi açmaya gerek duyulmaz. Aynı zamanda sanayi alanında da oldukça fazla kullanılır. ENTES astronomik zaman röleleri herkese kolaylık sağlar. Konutlarda, okullarda ya da iş yerlerinde bu rölelere ihtiyaç vardır.
 

Güneşin Doğma ve Batma Zamanına Bağlı Otomatik Sistem Özelliği


ENTES astronomik zaman rölelerinde güneşin doğuş ve batış zamanlarına bağlı özel bir özellik bulunuyor. Bu özellik ENTES astronomik zaman rölesi özelliklerinden en önemlisini oluşturuyor. Bu özellik sayesinde cihazlar ya da makineler güneşle beraber çalışıyor ve güneşin batmasıyla birlikte duruyor. Özel olarak tasarlanan bu özellik astronomik zaman rölesinin öne çıkan özelliklerinden biri oluyor. Ayrıca zaman rölelerinde modeline bağlı olarak 15 veya 32 farklı program yer alıyor. Bu programlar menü seçeneklerinden kolayca ayarlanıyor.


Zaman Rölesi
Çalışma Prensibi bloğunu okumak için tıklayın.


 

Bölgesel Ayarlar Menüsü İle İlinize Göre Ayarlama İmkanı


ENTES astronomik zaman rölesi bulunduğunuz ile göre ayarlanma özelliği gösteriyor. Astronomik zaman rölesini kullanmadan önce ilinizi seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca farklı ülke seçenekleri de mevcut. Bu özellik rölenin her yerde geniş kullanıma sahip olmasını sağlıyor. İster Türkiye'de ister farklı bir ülkede zaman rölesini bulunduğunuz konuma getirip ayarlayabilirsiniz.
 

Çalışma Günlerinin Seçimi


Her alanda etkin olarak kullanılabilen ENTES astronomik zaman rölesi önemli özellikler içeriyor. Bunlardan birisi de rölenin çalışma günlerinin seçilmesidir. Röleyi ayarlarken hangi gün ve zaman aralıklarında çalışacağı belirleniyor. Bu sayede astronomik röle istenilen günlerde ve saatlerde çalışıyor. Birbirinden farklı menüleri bulunan rölenin kullanımı ekranı ve menü yapısı sayesinde oldukça basittir. İstediğiniz tüm ayarları astronomik röleye yükleyerek de ayarlama yapılabiliyor.

 
► İlginizi Çekebilir: Reaktif Ceza Nedir? Nasıl Engellenir?

 

ENTES 1 Haziran 2021 Fiyat Listesi Yayında!
 



Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar