elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünya’nın Güneş Enerjili İlk Havalimanı:
Cochin

Enerjiye duyulan ihtiyacının artışıyla ülkeler mali ve ekolojik dengelerini koruyabilmek için yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor. Tüm elektrik ihtiyacını güneş panelleriyle karşılayan Cochin Havlimanı güneş enerjili ilk havalimanı olma özelliğine sahip. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
26.03.2016 tarihli yazı 8029 kez okunmuştur.
Hindistan’daki Cochin Havalimanı tüm elektrik ihtiyacını güneş enerjisiyle karşılayarak dünyanın ilk güneş enerjili havalimanı özelliğine sahip oldu. Alman Bosch firması tarafından 2015 yılı Ağustos aylarında devreye alınan güneş panelleri günümüz itibariyle havalimanındaki ortalama 50,000 kW’lık güç ihtiyacını %100 karşılayabiliyor.
 


2013 yılında terminalin sadece çatısına güneş paneli kurulmasıyla başlanan proje daha sonra 180 bin metrekarelik alana yayılmış. 9,5 milyon dolara mal olan projede 6 yıllık süreçte maliyetin karşılanmış olması bekleniyor. Ayrıca ekolojik açıdan çevre dostu olan havalimanı 25 yılda 300,000 ton karbondioksit salınımının önüne geçecek.
 



İlginizi Çekebilir: Güneş Panelleri ve Nanoteknoloji


Hindistan’da güneş enerjili havalimanları Cochin ile sınırlı kalacak gibi gözükmüyor. Kolkata Havalimanı, 280 bin metrekarelik alana kuracağı güneş panelleriyle kendi elektrik ihtiyacını karşılamayı planlıyor. Yenilenebilir enerjinin gücünü gösteren bu projelerin hangi boyutlara ulaşacağını hep birlikte göreceğiz.
 
 

Kaynak:

Sciencealert


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.