elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çift İşletim Sistemli Telefonlar |
Android ve Windows Phone Bir Arada

Windows Phone ile Android'e karşı büyük rekabet içinde olan Microsoft, Android tabanlı Nokia X ailesinden sonra Windows Phone ve Android bir arada olan akıllı telefonlarla bu ısrarından vazgeçiyor.



A- A+
22.03.2014 tarihli yazı 11875 kez okunmuştur.
Son yıllarda aralarındaki rekabet gittikçe artan Windows Phone ve Android işletim sistemleri, ilginç bir şekilde bir araya geliyor. Kullanıcılar için hem Microsoft servislerini hem de Android dünyasını bir arada sunacak olan bu akıllı telefonların özellikleri ise sır gibi saklanıyor.
 
 
►İlginizi Çekebilir : Android Tabanlı Aynasız Kamera
 

Geçtiğimiz yıllarda Nokia’yı bünyesine katan Microsoft, akıllı telefonlardaki Windows Phone ısrarını yavaş yavaş bitirmeye başladı. Mobile World Congress 2014’te Android işletim sistemli Nokia X akıllı telefononlarını sürpriz bir şekilde tanıtıldıktan sonra Android’e sıcak baktığını gösteren Microsoft bir surprise daha imza atıyor. Windows Phone ve Android işletim sistemlerini biraraya getiriyor. Hindistan merkezli Karbonn Mobiles isimli şirket ile lisans anlaşması imzalayan Microsoft, hem Windows Phone’u hem de Android’I birlikte çalıştıran akıllı telefonların üretilmesi için çalışmalara başladı.

Karbonn Mobiles Başkanı Sudhir Hasija, The Times of India'ya verdiği demeçte Microsoft ile yaptıkları lisans anlaşmasını doğruladı ve kısa zamanda ilk ürünleri sunacaklarını söyledi. Çalışma sistemi ve özellikler hakkında henüz detay verilmezken çift sim kart desteği sunacağı da söylentiler arasında.

 


Uzmanlara göre Android’in sanal makina üzerinden çalışabileceği bu telefonlarla, Microsoft akıllı telefon piyasasındaki payını daha da artırmak istiyor. Yakın zamanda piyasaya sunulacak bu telefonlarla özellikle bilgisayarlarda alıştığımız çift işletim sistemine artık akıllı telefonlarda da rastlayabileceğiz.
 





Kaynak :

Jurnal.Net
Theverge

Andronova

Osman ÖZTÜRK
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.