elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

iOS, Android, Windows Phone Sizin Tercihiniz Hangisi?

Piyasa da bir çok söz geziyor, iOS'u hızlı, Android'i kullanışlı, Windows Phone'u farklı bulunuyor. Peki pazarda en çok tercih edilen hangisi, biz bunu düşünürken pazar lideri hangisiymiş bakalım...



A- A+
28.02.2015 tarihli yazı 9013 kez okunmuştur.
Akıllı cihazların arasındaki rekabetin artması, işletim sistemleri arasındaki rekabetinin artmasına sebep oluyor. Kullanım alanlarına tercih edilenler farklılık gösteriyor. iOS, Wİndows Phone, Android arasında rekabetin sonuçlarına göz atalım.
 


iOS'u başlı başına devrim görenler var. Aynı zaman da hızından dolayı tercih edenlerin sayısı çok fazla ancak "Hiç bir şey yükleyemiyoruz." diyerek şikayet edenleri de çevremizde duyuyoruz. Facebook, whatsapp, instagram, twitter dışında telefonuyla işlerini halletmeye çalışanların tercih ettiği bir işletim sistemi değil iOS
 

 


Android ise bu pazarda adını daha sık duyduğumuz yazılım. Android'lerin zamanla yavaşladığı bir gerçekte var. Biz bunları günlük hayatta tartışıp, telefon alırken kararsızlık yaşarken araştırma şirketi IDC bizim yerimize araştırmayı yaptı. En çok tercih edilen yazılım Android. 2010 yılında piyasaya girdiğinde pazar payı %20'lerde olan Android şimdilerde pazar payını %81'lere çıkarttı. Yani pazarın hakimi : Android.
 



İlginizi Çekebilir: Android Programlama|Bölüm 1

 
iOS %14'lük paya sahipken, Google ve Apple dışında kalanların piyasada esamesinin bile okunmadığını görüyoruz. Kalan %5lik kısımda Windows Phone bulunmaktadır.  
Sizin tercihiniz hangidir bilemeyiz ancak Tercih edilen 10 telefondan 8'i Android.


Kaynak:
►IDC


 
 
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.