elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Batarya Şeklinde Karavan Geliştirildi

Elektrikli araçlarda menzil sorunu halen çözülebilmiş değil. Dolayısıyla bu alandaki çalışmalar hızla devam ediyor. En yeni çalışmalardan biri ile elektrikli aracınızı taşınabilir bir şekilde şarj edebileceksiniz. Karavan şeklinde geliştirilen bataryalar hakkındaki detaylar yazımızın devamında.



A- A+
25.08.2021 tarihli yazı 3755 kez okunmuştur.
Gün içinde cep telefonlarının şarjının bitme olasılığına karşı pratik çözüm sunan taşınabilir bataryaların kullanımı oldukça yaygın. Elektrikli araçların yaygınlaştığı bu zamanlarda böyle bir pratik çözüm, elektrikli araç kullanıcılarının yardımına yetişebilir. Bu düşünceyle yola çıkan Colorado Teardrops Campers, Boulder isimli karavanını “Elektrikli araç sahipleri için özel olarak üretilen yedek güç karavanı” şeklinde duyurdu. Colorado Teardrops web sitesindeki tanıtımda Boulder’ın, elektrikli araçların biten veya azalan bataryalarını doldurmak için römork üzerinde yerleştirilmiş kendi 75kWh lityum iyon batarya takımına ve DC hızlı şarj cihazına sahip olduğu belirtiliyor.


İlginizi Çekebilir: Taşınabilir Rüzgar Türbini: Wind Catcher
 
Sadece yedek enerji kaynağı olmanın ötesine geçerek temel kamp ve insan ihtiyaçlarını da karşılamayı hedefleyen Boulder, kolayca iki kişilik bir yatağa dönüşebilen bir oturma düzenine ve kamp malzemeleri gibi eşyalar için saklama alanı bulunan tam yalıtımlı bir kabine sahip. Şirket yedek güç karavanının oldukça büyük olduğunu ve soğutucu, su, soba ve yiyecek depolamak için alan olduğunu da belirtiyor.
 
Şirket, karavanın oldukça karasal bir eyalet olan ve tüm yıl boyunca yüksek sıcaklık, kar ve buz gibi sert koşulların görülebildiği Colorado eyaletinin koşullarına karşı dayanıklı biçimde tasarlandığını belirtiyor. Yaklaşık 885 kg olacak olan Boulder karavanı çoğu elektrikli aracın arkasından da rahat bir biçimde çekilebilecek şekilde tasarlandı. Fiyatının 55.000 dolar olması beklenen Boulder için Colorado Teardrops Campers henüz net bir tanıtım lansmanı tarihi belirlemedi.

"Seviye 3 şarj standartında olan karavan, 10 dakikada 160 km menzil sağlayabilecek kapasitede"

Kullanıcılarına temel bir yaşam alanı sunmakla beraber elektrikli araçları olanlar için taşınabilir bir şarj istasyonu görevi gören Boulder ile elektrikli araç sahiplerinin de uzun soluklu seyahatlere çıkabileceğini düşünen firma, elektrikli araç kullanımının artmasıyla bu tip karavanların popülaritesinin artmasını ön görüyor.
 

Elektrikli araçların kamu kullanımındaki ilk aşamalar için bu tarz inovasyonlar oldukça hayat kurtarıcı ve pratik. Ancak gelecekte elektrikli araçlardan başka araçların olmayacağını varsaydığımızda kalıcı çözümler bulmamız gerektiği su götürmez bir gerçek.


Kaynak:

► interestingengineer.com
► www.coloradateardropsgear.com
Kaan Şensoy Kaan Şensoy Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.