elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YAZARIN TÜM MAKALELERİ Kaan Şensoy

Kum ile Enerji Depolayabilir miyiz?

Kum ile Enerji Depolayabilir miyiz? Hayatımızda var olan sıradan şeyler, yenilikçi teknolojilerle büyük fark yaratabiliyor. Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan enerji depolama için çözümler ararken, bu konuda kum kullanımı gündeme geldi. Peki sizce kum ile enerji üretip depolayabilir...

devam >>
Avrupa’nın En Büyük Yüzer Güneş Enerjisi Santrali Devreye Alınıyor

Avrupa’nın En Büyük Yüzer Güneş Enerjisi Santrali Devreye Alınıyor 12.000 güneş panelinden oluşan yaklaşık dört futbol sahası büyüklüğünde olan Avrupa’nın en büyük yüzen güneş enerjisi santrali, Temmuz 2022'den itibaren Portekiz'de elektrik üretmeye hazır olacak. Detaylar yazımızın devamında.

devam >>
Lityum İyon Batarya 5.6 Dakikada %60 Şarj Oldu

Lityum İyon Batarya 5.6 Dakikada %60 Şarj Oldu Elektrikli araç teknolojisi için en önemli unsurlardan biri şarj süresi olduğu için batarya şarj süresini kısaltma çalışmaları hayati önem taşıyor. Araştırmacılar, lityum iyon bataryalarda bunu başardı.

devam >>
Bisikletleri ve Yayaları Tespit Eden Sürüş Sistemi Geliştiriliyor

Bisikletleri ve Yayaları Tespit Eden Sürüş Sistemi Geliştiriliyor Ford, sürücüleri bisikletliler ve yayalar gibi potansiyel tehlikelere karşı yön işaretlerini kullanarak uyaran yeni akıllı ses teknolojisinin kullanımını test ediyor. Detaylar yazımızın devamında.

devam >>
Radyasyonlu Soğutma ile Çalışan Yeni Nesil Güneş Paneli Geliştirildi

Radyasyonlu Soğutma ile Çalışan Yeni Nesil Güneş Paneli Geliştirildi Güneş panellerinden farklı şekillerde yararlanılıyor. Akla hiç gelmeyecek yöntemler ile panellerden enerji üretiliyor. Peki sizce geceleri güneş panellerinden enerji elde etmek mümkün mü? Detaylar yazımızın devamında.

devam >>
Geri Dönüştürülebilir Rüzgar Türbini Kanadı Geliştiriliyor

Geri Dönüştürülebilir Rüzgar Türbini Kanadı Geliştiriliyor Devasa rüzgar türbinleri ve yenilikçi tasarımlar ile sürdürülebilir enerjinin geleceği inşa edilmeye devam ederken General Electric, dünyanın en büyük geri dönüştürülebilir rüzgar türbini kanadını üretti.

devam >>
Güneş Panelleri Susuz Temizlenebilecek

Güneş Panelleri Susuz Temizlenebilecek Güneş enerjisinin avantajları çok olsa da panellerinin bakımı ve temizliği bazen sorun yaratabiliyor. Özellikle panellerin tozlanması verimliliği oldukça düşürüyor. MIT araştırmacıları bu sorunu çözebilecek bir sistem geliştirdi.

devam >>
Yeni Darbe Emici Malzeme Geliştirildi

Yeni Darbe Emici Malzeme Geliştirildi Metal kadar dayanıklı ancak köpük kadar hafif iddiasıyla geliştirilen yeni darbe emici malzeme birçok alanda kolaylık sağlayacak. Hafifliğiyle ve dayanıklılığıyla dikkat çekmeyi başaran bu yeni malzeme hakkındaki detaylar yazımızın devamında.

devam >>
Potansiyel Enerjiyle Hareket Eden Tren Geliştiriliyor

Potansiyel Enerjiyle Hareket Eden Tren Geliştiriliyor Dünyadaki tüm şirketler karbon emisyonlarını azaltma yönünde adımlar atıyor. Yenilenebilir enerji yatırımları gün geçtikçe artıyor. Avustralyalı madencilik şirketi Fortescue da bu kapsamda yer çekimi gücüyle çalışabilecek bir tren üzerine çalışıyor. Detay...

devam >>
Esnek Termoelektrik Jeneratör Geliştirildi

Esnek Termoelektrik Jeneratör Geliştirildi Enerji çağının getirdiği en önemli sorunlardan biri de sürekli enerji açığı olmasıdır. Dolayısıyla araştırmacılar yeni enerji üretim yolları üzerinde yıllardır çalışmaktadır. Bu çalışmalardan biri olan esnek termoelektrik jeneratör hakkındaki detaylar yaz...

devam >>
Toplam 26 içerik bulundu. Görüntülenen 1 - 10
1 2 3