elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Avrupa Birliği Yenilenebilir Enerjide Teşviklerin Devamını İstedi

Yenilenebilir enerji sektörünün dünya üzerinde giderek büyümesiyle birlikte teşvikler de giderek hızlanmakta. Avrupa Komisyonu'nun raporuna göre yatırımcıların önünü açmak için bu tür teşviklerin devam etmesi gerektiği vurgulandı. Haberimizin detayları yazımızda.



A- A+
12.11.2013 tarihli yazı 13334 kez okunmuştur.
Avrupa Komisyonu yenilenebilir enerji için pahalı ve tartışmalı sübvansiyonların yeni kurallarla bitebileceğini yayınladı. Aynı zamanda gaz veya kömür yakıtlı elektrik üretim santrallerinde devlet desteğinin yollarını açacağını belirtti. Avrupa enerji komisyon üyesi Guenther Oettinger'in açıklamasına göre: "Piyasanın nihai amacı vatandaşlar ve iş için enerjinin güvenli ve uygun fiyatta temin edilmesidir. Kamu müdahalesi bu hedefleri desteklemelidir. Aynı zamanda bu durumunu maliyet-verimlilik gibi değişen koşullara adapte olması gerekir."
 
"Güneş parlamasada, rüzgar esmesede  elektrik her daim üretilmelidir." diyen Oettinger bu ifadenin altını çizdi. Üretim kapasitesinin yedeklemesinin sağlanması için, yeni enerji santrallerinin gerekli olacağını ve bu santrallerin devlet tarafından destekleneceği vurgulandı. Devlet müdahalesi piyasanın düzenli  çalışması için engelleri ortadan kaldırıp ve yeni kurallarla zararlı etkenleri önleyerek en iyi uygulamaları desteklemelidir. Buna göre, komisyon şimdi üye devletlerin hükümetlerine yasal araçlarla yeni önerilerde bulunacak.
 
Fransa da dahil olmak üzere bazı üye devletler tarafından talep kurallarına uygun olacak şekilde esnetilerek kömür ve doğalgaz santralleri gerektiğinde açıp kapatılabilecek. Komisyon yenilenebilir enerjinin  yatırım maliyetlerinin giderek azalacağını ve devlet desteklerinin artacağını dile getirdi. Bu kurallar aynı zamanda ulusal pazarlarda yedekleme kapasitesinin ihtiyaçları karşılamak açısından Avrupa çapında büyük önem arz etmektedir. Aynı zamanda hükümetlerin habersiz ya da geriye dönük düzen değişikliklerinden kaçınması gerektiği uyarısında bulunuldu.
 

İngiltere'nin sadece  Fransız ve Çin enerji devleri tarafından finanse edilen ilk nükleer santralinin yakında açılacağını ifade eden Oettinger nükleer enerjiden elektrik üretimi için devlet teşviklerinin yeterince kabul edilebilir olmadığını ifade etti. GDF-Suez, Eni, E.ON ve RWE gibi büyük enerji şirketleri güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerjide devlet teşviklerinin artmasının sonucunda yatırımların daha da hızlanacağı yönünde görüşlerini ifade ettiler. Avrupa birliği ülkeleri 2020 yılına kadar sera gazı emisyonlarında %20 oranında azalma sağlamanın yanında yenilenebilir enerji kaynaklarında enerji üretim oranını %20'ye çıkarma hedeflerinde oldukça kararlı adımlarla ilerlemekte.


►TEŞVİKLER HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN SHUNTTECH 'E BAŞVURUN


Kaynak


►Global Post

Yunus Emre Sarıbuğa Yunus Emre Sarıbuğa Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.