elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Aselsan AB Arge Listesinde!

ASELSAN A.Ş (Askeri Elektronik Sanayi), en çok Ar-Ge bütçesi ayıran şirketler listesine girerek kalitesini bir kez daha gösterdi. Kurulduğundan bu zamana kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinin teknolojik ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılık veren ASELSAN' ın başarısını yazımızda görelim...



A- A+
22.12.2014 tarihli yazı 9788 kez okunmuştur.
1975 senesinde Türk Silahlı Kuvvetlerin haberleşme cihaz ihtiyacından dolayı kurulan ASELSAN A.Ş (Askeri Elektronik Sanayi) kurulduğundan bu yana kalite ve teknoloji bakımından en ileri seviyede olan ve bu zamana kadar başarılı işlere atan ASELSAN AR-GE çalışmalarına global anlamda öz kaynaklarından en çok bütçeyi ayıran şirketler listesine girmeyi başardı.
 



İlginizi Çekebilir: Aselsan Mühendisleri Neden Öldü?
 

İleri Teknolojik Çalışmalar Enstitüsünün düzenlediği "AB Endüstriyel Ar-Ge Yatırım Karnesi"  listesine göre ASELSAN AR-GE çalışmalarına 50,7 milyon avro harcayarak 2.500 global şirketin içinden 1169’ uncu sırada olarak yine kalitesini dünyaya göstermeye başarmıştır.
 

ASELSAN diğer bir kategori olan "Teknolojik Donanım ve Ekipman" listesinde 334 şirket arasından 170’ nci konumunda bulunuyor. Bu listeler  2004 yılından beri dünyada ki AR-GE çalışması yapan tüm şirketlerin finansal bilgileri taranıp listeyi tamamlarken bu verilerden yararlanılıyor.
 

Yayınlanan liste sonucunda dikkatimizi verilere verdiğimizde çalışmada bulunan 2.500 şirketin AR-GE alanında yapmış olduğu harcamalar dünyada yapılan tüm AR-GE çalışmalarının %90’ ını oluşturuyor.

ASELSAN sahip olduğu 2.200 mühendis ve 5 AR-GE merkeziyle teknolojik çalışmalarını sürdürürken ASELSAN'ın Ar-Ge harcamaları, Türkiye’ de yapılan Ar-Ge harcamalarının toplamının yüzde 4’üne eşitken, sanayi sektöründekinin yüzde 9’una ve savunma sanayi alanındakinin ise yüzde 39'una denk geliyor. Şirketin %60 ını mühendisler oluştururken toplam personel sayısı ise 4.500 dür. Personellerinin eğitim durumları ise  yüksek lisans veya  doktora seviyesindedir.
 

ASELSAN’ ın farklı ülkelerde temsilcilikleri bulunurken, ilk yurtdışı şirketi ASELSAN BAKÜ Azerbaycan da kurarak faaliyet göstermektedir. ASELSAN ayrıca TÜMAKÜDER'e üyedir.


Kaynak
►ASELSAN
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır