elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Acer Robot Sektörüne Giriyor

Bilgisayar ve donanım üreticisi olan Tayvan merkezli Acer firması, gelişen teknolojiye ayak uydurarak robot sektörüne adım atıyor. Acer’ın robot sektöründeki planlamasının ayrıntıları haberimizde...



A- A+
08.09.2015 tarihli yazı 6613 kez okunmuştur.
Son yıllarda robot sektöründe çeşitli yatırım haberleriyle karşılaşırken bunlara dünyanın en büyük 3. bilgisayar üreticisi olan Acer da eklendi. Acer CEO’su Chen yaptığı açıklamada 2016 yılına kadar robot teknolojileri üzerine çalışan bir firmaya yatırım yapacaklarını açıkladı.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Google Robot Ordusu


Aslında Acer, bu sektördeki ilk adımını MIT’nin geliştirdiği Jibo robota fon sağlayarak atmıştı. Ev tipi robot olan Jibo görme, duyma, öğrenme, konuşma özellikleriyle daha çok kullanıcı odaklı robottu. Ancak Acer gibi bir dev firma, yapacağı yatırımlar ile kurumsal kullanıma açık olan daha büyük çaplı robot teknolojilerine odaklanacaktır. Hatta bunlar endüstriyel robotlar bile olabilir.
 
 

►İlginizi Çekebilir: Öğrenen Makineler | Siemens

 
Acer CEO’su Chen, yatırım yapıldıktan sonra robot teknolojilerindeki ilerlemenin sağlanabilmesi ve ürünlerin Acer’a katkı sağlayabilmesi için 3-4 yıllık bir bekleme süresinin olduğunu belirtti.



Kaynak:

►digitimes

GÜNÜN FİRMASI