elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Rotor Olarak Çalışabilen Tekerlek:
Goodyear AERO

Goodyear, sadece otonom otomobiller için hazırlık yapmıyor, aynı zamanda uçan araçlar için de hazırlanıyor. Şirket, İsviçre'deki 89. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda uçan araçlar için rotor olarak çalışabilen tekerlek konseptini tanıttı. Detaylar haberimizde.



A- A+
12.03.2019 tarihli yazı 7709 kez okunmuştur.
Goodyear AERO konsepti, gelecekteki otonom araçlar ve uçan uçaklar için tasarlanmış, ikisi bir arada bir sistem. Bu sistem hem yolda sürmek için bir tekerlek hem de gökyüzünde uçmak için bir pervane olarak işlev görüyor. Şirket, AERO'nun çok yönlü bir devirme rotoru konsepti olduğunu ve manyetik sevk gücü kullanacağını açıkladı.
 

Goodyear'ın Teknoloji Sorumlusu Chris Hersel: ‘120 yıldan fazla bir süredir, taşımacılıkta değişimi ve keşfi yönlendiren öncülerle ortaklık yaparak, yenilikler ve icatları iyi bir şekilde takip ettik. Kentsel ulaşım ve tıkanıklık gibi zorluklara cevap vermek için yenilikçi mobilite şirketleri ile, gelişmiş tekerlek mimarileri ve malzemeleri konusundaki çalışmalarımız bizi hem yolda geleneksel bir tekerlerk olarak hem de gökyüzünde itici bir sistem olarak hizmet edebilecek bir tekerlek hayal etmemizi sağladı.’ ifadelesinde bulundu.

AERO konsepti, multimodal tasarım, manyetik sevk gücü, pnömatik yapı, optik sensör, yapay zeka gibi bir çok yenilikçi özellik sahip. Multimodal tasarımlı bir eğim rotoru konsepti ile farklı bir yönelimde, karaya ve yola kuvvetleri aktarmak için bir tahrik freni ve başka bir yönelimde de yükseliş sağlamak için uçak tahrik sistemi olarak görev yapacak. AERO konsepti, gelecekteki yolculara yoldan gökyüzüne sorunsuz bir şekilde hareket etme konforu sunuyor.
 

 

Tekerleğin merkezini dış kenarına bağlayan çubukların her biri, zemin üzerinde bir aracın ağırlığını taşıyacak şekilde tasarlanmıştır. Daha sonra kaldırma sağlamak için tanıtım videosunda olduğu gibi araç yol yüzeyinden yükselirken tekerleklerin yukarı doğru eğilmesini sağlıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre; ‘Bu havasız tekerlek, yolda sürerken şokları azaltacak kadar esnek ve rotorların dikey kaldırma oluşturması için gereken yüksek hızlarda dönebilecek kadar güçlü olmayan pnömatik bir yapı kullanıyor.’

AERO, sahip olduğu ışık tabanlı fiber optik sensörler sayesinde; yol koşullarını, tekerlek aşınmasını ve lastiğin yapısal bütünlüğünü izleyebiliyor. Ayrıca, araç-araç ve araç-altyapı iletişimi için optik algılama ve yapay zeka teknolojisinin bir kombinasyonuna sahip. Böylece, araca bir hareket rotası önermek ve lastiğe bağlı olası sorunları ortaya çıkmadan önce tespit etmek ve çözmek için veri akışlarını analiz edebilecek.

 


►İlginizi Çekebilir: Goodyrear Tekerleği Yeniden İcat Etti

Aero, Goodyear'ın ilk radikal tekerlek tasarımı değil. Son yıllarda şirket, elektrik üreten bir tekerlek ve her yöne dönebilen küresel bir tekerlek için konseptler geliştirmişti. Goodyear yetkilileri, lastiğin gelecekteki mobilite zorluklara olası çözümler sunacağını umut ettiklerini söylüyorlar.


Kaynak:

►goodyear.com

►phys.com
►news.goodyear.eu
►prnewswire.com
►edition.cnn.com

ESRA SARIBIYIK ESRA SARIBIYIK Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.