elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrikli Aracınızın Performansını Doğru Lastik Seçimi ile Arttırın

Hem ekonomik hem de çevre dostu olan elektrikli araçlarda menzili artırmak ve güvenli sürüş deneyimi elde etmek için doğru lastik seçimi kritik konuların başında geliyor. Türkiye’nin 81 ilinde 500’ün üzerindeki bayisiyle faaliyet gösteren LastikPark; elektrikli araç kullanıcılarını, geleceğin mobilitesi olarak tanımlanan elektrikli araçların teknolojisinden daha fazla yararlanabilmeleri ve güvenli sürüş elde etmeleri için, doğru lastik seçimi konusunda bilgilendiriyor.



A- A+
28.03.2023 tarihli yazı 2079 kez okunmuştur.
Hem ekonomik hem de çevre dostu olan elektrikli araçlar, tüm dünyada ve Türkiye’de her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Araştırmalar dünyada 2030 yılına kadar satılan her iki araçtan birinin elektrikli olacağını öngörüyor. International Energy Agency'nin (IEA) tahminlerine göre küresel elektrikli binek araç parkı 2030’da 125 milyon adede ulaşacak. Asıl çarpıcı veri ise Avrupa’dan; 2025’te tahminen pazarın yüzde 16’sını oluşturacak elektrikli araçların, 2035’te pazarın yüzde 95’ini ele geçireceği öngörülüyor.
 

Türkiye’de de pazar hızlı büyüyor


Türkiye'deki elektrikli araç sayısı 2021'de 34 binlerdeyken, bu sayının 2023'te 69 bini, 2030'da 2,4 milyonu ve 2040'ta ise yaklaşık 17 milyonu bulması bekleniyor.


 

Yeni bir sürüş deneyimi


Elektrikli araçlar, teknolojileriyle yeni bir sürüş deneyimini de beraberinde getiriyor. Bu araçlardan daha fazla verim almak, daha uzun menzillere ulaşmak için kritik nokta ise lastikler. Türkiye’nin 81 ilinde 500’ün üzerinde noktasıyla hizmet veren, dünya lastik markalarını tek çatı altında sunan, elektrikli araçlara uygun orijinal lastikleri stoklarında bulunduran LastikPark; elektrikli araç kullanıcılarının geleceğin mobilitesini tam anlamıyla deneyimleyebilmeleri, teknolojisinden yararlanabilmeleri ve de güvenli bir sürüş elde etmeleri için bilgilendiriyor.

Lastik seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken unsur; içten yanmalı araçlara göre daha ağır olan elektrikli araçlarda lastiklerin aracı taşıyabilecek kapasitede olması. Aynı zamanda daha fazla ağırlık daha uzun fren mesafesine sebep olduğu için tercih edilecek lastiklerin ıslak ve kuru zeminde fren performansının kısa olduğundan emin olmak gerekiyor.
 

Gürültü seviyesi düşük lastik kullanın


LastikPark uzmanları elektrikli araçlarda gürültü seviyesi düşük lastik kullanılmasını öneriyor. Çünkü elektrikli araçlar, motor sesi olmadığı için dış seslere daha çok maruz kalıyor. Bu nedenle gürültü seviyesi düşük lastik, daha konforlu bir sürüş deneyimine imkan tanıyor.

Lastik seçiminde bir diğer dikkat edilmesi gereken konu da düşük yuvarlanma direnci. LastikPark, elektrikli araç kullanıcılarına düşük yuvarlanma direncine sahip olan lastikleri tercih etmesini öneriyor çünkü düşük yuvarlanma direnci daha uzun kilometre menzili ve daha fazla verimlilik sağlıyor.


 

Lastik aşınmasına dikkat


Elektrikli araçlar, motordaki tüm tork gücünü doğrudan lastiklere iletir. Bu da lastiklerin kısa sürede ivmelenmesi ve hızlanması anlamına geliyor. Ancak bu durum lastiklerin de hızlı aşınmasına neden oluyor. LastikPark, lastiklerin kauçuk karışımının ve karkas yapısının güçlendirilmiş olmasının daha uzun ömürlü kullanımı için önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Tüm bunlara ek olarak elektrikli araçlarda lastik bakımının düzenli yapılması da öncelikle dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. LastikPark elektrikli araçlar için tasarlanmış lastiklerin düzenli olarak uzman kişiler tarafından bakımının yapılmasını; araç üreticisinin tavsiye ettiği basınç değerlerine göre lastiklerin hava basıncının ayarlanmasını ve kontrol edilmesini öneriyor. Lastiklerin belirli aralıklarla rotasyonu da lastik ömrünün uzaması ve daha güvenli sürüş için önem taşıyor.
 

LastikPark Hakkında


LastikPark; geçmişi 1927 yılına dayanan, 600’e varan çalışanı, geniş ürün gamı, iş birliği yaptığı dünya markaları ile Türk lastik sektörünün önde gelen oyuncularından Tatko Lastik’in markasıdır. 2010 yılında kurulan LastikPark, Türkiye’nin 81 il, 500`ün üzerinde noktasında Türkiye’nin en büyük çok markalı lastik perakende zincir markası olarak tüketicilere hizmet vermektedir. Detaylı bilgi için www.lastikpark.com

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.