elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Reeme ile Rüyalarınızı Kontrol Edin

Rüyalarınızı kontrol edebilseniz ne yapardınız? Cevaplarınızı duyuyor gibiyiz. Uçmak, ışınlanmak, görünmez olmak... Son dönemde Kickstarter projesi olarak geliştirilen "Reeme" adlı rüya kontrol teknolojisi ile rüyalarınızı yönlendirebileceksiniz. Bu ilginç ürünün detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
12.12.2013 tarihli yazı 16841 kez okunmuştur.
Rüyalar uykumuzun 4. safhasında yani Rem (Rapid Eye Movement) uykusu olarak adlandırılan kısımda görülür. Bir insan, uykusu boyunca birkaç kez rem uykusuna geçiş yaşar, bunu yanı sıra zaman zaman  rüya gördüğümüzün farkındayızdır. Bu durum ise “Lucid Dream” olarak adlandırılır. Ancak rüyada olduğumuzun farkına varmak çok sık ve kontrolümüzde olan bir şey değildir. İşte Kickstarter projesi olan Reeme, lucid rüyanın daha sık ve gerçekçi hissedilmesini sağlıyor. 6 adet uyarıcı led lamba ve rem uykusunu algılayıcı bir sensöre sahip mikroçipten oluşan Reeme, rüya esnasında beyninizi hafif şekilde uyarır ve rüyanız sırasında bir anormallik olduğunu sezdirir. Böylece bu anormalliği sezerek lucid rüyaya geçebilir çevrenizde olup bitenleri kontrol edebilirsiniz. Ayrıca Reeme, sahip olduğu kişiselleştirme özelliği sayesinde her kullanıcının uyku düzeni ve şekline göre ayarlanabiliyor. Ürün kullanıcılarına özel olarak açılan siteye girerek kullanıcılar, sinyal aralıklarını ve uzunluklarını belirleyebiliyor, bunları maskenizin önündeki 2 adet ışık sensörü ile senkronize edebiliyorsunuz. 
 


Videoda Yaratıcılarından Reeme'nin Özelliklerini Dinleyebilir ve Çıkış Noktasını Öğrenebilirsiniz


►İlginizi Çekebilir: Suyla Çalışan Laptop | Plantbook

 
Genellikle 4-5 saat içerisinde rem uykusuna geçen kişi, kırmızı led lambalardan aldığı uyarı sayesinde rüya da olduğunun farkına vararak  kontrolü ele alır. Bu uyku haline kadar olan sürede led ışıklar hiç bir şekilde kişiyi uykusundan uyandırmaz ve bunu yanısıra ışığın şiddedi de ayarlanabilmektedir. Kırmızı ışık diğer renklere göre daha etkin bir şekilde cilde nüfuz ettiği için led lambaların renk seçimi bu yönde kullanılmıştır. Reeme, esnek devre yapısı sayesinde kolayca bükülebilir ve herhangi bir buton bulundurmaması sebebiyle de uyku sırasında rahatsız etmeyen bir yapıya sahiptir. 80, 100 ve 140 dolar olarak tasarımdaki farklılıklara göre fiyat değişikliliği gösteren Reeme, fon arama platformu Kickstarter’de hedeflediği miktara ulaşarak finanse edilmiştir. 
 
Kaynak:

►Kickstarter
►Sleepwithreeme
Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.