elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Nikola Tesla’nın 120 Yıl Önceki Drone Fikri!

Günümüzde kullandığımız birçok elektrikli aletin patentine sahip olan ve elektriğin gelişiminde devrim yaratan Tesla’nın halen anlaşılamayan veya tozlu raflar arasında kalan birçok patenti daha bulunmaktadır. Bu patentlerden gün yüzüne çıkan son çalışması ise 1898 yılındaki drone fikri oldu.



A- A+
25.08.2016 tarihli yazı 8554 kez okunmuştur.
"Zamanın Ötesindeki Deha" olarak nitelendirilen Tesla’nın halen keşfedilmeyen birçok çalışması bulunmakta. Yapılan son araştırmalar sonucunda Tesla’nın, günümüzde drone kalıbıyla tanımlanan insansız hava araçları üzerine çalışmaları olduğu ortaya çıktı. Tesla, 8 Kasım 1898 tarihinde aldığı patentte bir kez daha zamanın ötesinde düşünerek insansız hava araçlarındaki gelişmelerin temellerini atmış.
 

Alınan patentte araçların hareketinin kablolar ile sınırlı kalmayacağı, araçlar için gerekli olan itici gücün atmosfer, toprak veya su aracılığıyla sağlanabileceğini belirtmiş. Hatta bununla sınırlı kalmayarak aracın ‘etkili menzil’ içinde hareket edebileceğini ve istenilen hedefe ulaşabileceğini açıklamış. Bu açıklamalar, o zamanlarda henüz yeni keşfedilen radyo dalgaları fikriyle Tesla'nın neler yapılabileceğini önceden düşündüğünü ortaya koyuyor. Matthew Schroyer'ın twitter üzerinden duyurduğu bu çalışma Tesla’nın “Method Of And Apparatus For Controlling Mechanism of Moving Vessels or Vehicles" patentini işaret ediyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Nikola Tesla'nın Bilinmeyen 10 İcadı

Ayrıca Tesla bu patentte bu araçlar hakkındaki görüşlerini de belirtmiştir. “Kitleleri ölüme sürükleyebilecek, kesin ve yıkıcı bir teknoloji” olarak belirttiği bu araçların tıpkı atom bombasında olduğu gibi ülkelerin sıcak savaştan çekinmesiyle barışı sağlayabileceğini açıklamış.

"Uygulamalı olarak birçok patentini hayata geçiren ve teorik olarak da birçok buluşun temellerini atan Tesla'nın hayatını incelemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz."


Kaynak:
 

Popular Science

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.