elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mühendisler Kan Şekerini Ölçen Geçici Dövme Ürettiler

Dünya genelinde diyabet hasta sayısı 382 milyona ulaşmıştır. 2035 yılında bu sayı 592 milyona çıkacağı araştırmacılar tarafından söylenmektedir. Dünya genelinde diyabet hastalarının sayısı bu kadar fazlayken mühendisler hastalar için yeni bir cihaz üretti; kan şekeri seviyesini ölçen geçici dövme.



A- A+
21.01.2015 tarihli yazı 7657 kez okunmuştur.
Diyabet hasta sayısı 382 milyona ulaşmıştır. Bu hastalığın tespiti için ve hastaların kan şekeri değerlerinin ölçümleri için parmak uçlarına batırılan iğne ve diğer işlemler birçok hastayı rahatsız etmektedir ve bundan da en çok rahatsız olan diyabet hastalarıdır.
 


 

İlginizi Çekebilir: Kan Şekerini Ölçen Lensler


 

Amay Bandodkar, Kaliforniya üniversitesinde bir araştırmacı bir kişinin vücudundaki glikoz seviyelerini ölçmek için hafif bir elektrik akımı kullanan bir esnek sensör üretti. Gün içerisinde sürekli değişen şeker seviyesini ölçmeye yaramaktadır. İğneden korkan hastaların bile kullandıkları bu cihaz. İnce bir dövme kağıdına basılmış elektrotlar içerir. Bu dövme sensörü ile kolayca bir gün yaşanılabilir. Bu cihaz oldukça ucuzdur dolayısıyla hastaya çok mali bir yük olmadan sürekli değiştirilebilir. 

Cihaz test edilmiştir ve bu cihazda ölçülen bilgiler eş zamanlı hastanın telefonuna, doktora gönderilebilir. Ayriyeten veri depolama ile bilgiler kayıt altına alınılabilir. Araştırmacılar bu cihazın ileride alkol, uyuşturucu, yasadışı ilaçların kullanımında kandaki seviyeyi ölçmekte kullanılabileceğini umut etmektedirler. Ne olursa olsun daha az iğne her zaman daha iyidir.
 
Kaynak
► mashable.com

 

KÜRŞAT BOZYEL KÜRŞAT BOZYEL Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.