elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

MIT Geliştiricisi FingerReader, Yazı Okuyan Giyilebilir Cihaz Üretti

MIT Media Lab Akışkan Arabirimleri Gurubu, dili algılamada insanlara yardımcı olabilen ve sınırlı bir görüş alanına sahip, giyilebilir bir parmak izi okuyucu geliştirdi. FingerReader'ın ürettiği bu teknolojinin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
17.07.2014 tarihli yazı 9821 kez okunmuştur.
FingerReader; Kelimeleri sırasıyla belirli bir düzene sokup onları yüksek sesle okuyan ve içine kamera yerleştirilmiş halka şeklindeki bir yapıya sahiptir. Aşağıdaki video da kadın raftan bir kitap seçiyor ve FinferReader’i parmağına takarak kitabı okutmaya başlıyor. 
 

 



Kullanıcı, parmağını yazının hemen altında hareket ettirince cihaz bunu anlık olarak okuyor. Ayrıca satır sonuna geldiğinde küçük bir titreşimle kullanıcıyı bir alt satıra geçmesi için uyarıyor. Kullanıcı bir yeri anlamadığı zaman aynı yeri, hızını da kontrol ederek tekrar okutabilir. 

Akışkan Arabirimleri Gurubu’nun sitesinde Sıkça Sorulan Sorular kısmında da görüldüğü kadarıyla nüfusun yaklaşık olarak %3 ‘ünün görme engelli olduğunu söyleniyor. Bu potansiyel pazarın yanında cihaz, çocuklara ve yetişkinlere yeni bir dil öğrenmede de yardımcı oluyor.

 




► İlginizi Çekebilir : Titreşimden Elektrik Elde Eden Milimetre Ölçeğindeki Üreteç
 

Farklı metin okuma cihazları da araştırılarak insanlara oldukça faydalı bir cihaz olarak üretildi FingerReader. MIT’nin algoritması bir defa da birden fazla kelime yerine anlık olarak yalnızca bir kelime okumak için üretilmiştir ve bu FingerReader’ı diğerlerinden ayıran özelliğidir. 

 


 
► İlginizi Çekebilir : Beş dakikada "Algoritmayı" Tanıyın

Bazı web sitelerinde bu modelde ürünler bulunmakta fakat henüz müşterilerin istediği aşamaya gelebilmiş değiller. Bu modelde kendi kamerası, metin-ses dönüştürücü ve güç kaynağı ile  3 boyutlu baskılar oluşturabilirsiniz.
 
Roy Shilkrot, Jochen Huber, Connie Liu, Suranga Nanayakkara ve  Pattie Maes, 2014 Human Factors in Computing Systems kongresinde bu giyilebilir metin-ses dönüştürücü cihazın sunumunu yapacaklar.


Kaynak :

► Mit Lab
► FingerReader
► Engineering
Hakan Melikoğlu Hakan Melikoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.