elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

IRB 1300:
Yeni Nesil Robot

ABB, yeni nesil otomasyon için çeşitli sektörlerde faaliyet gösterecek şekilde tasarlanmış yeni bir robotu piyasaya sürdü. Detayları haberimizde inceleyeceğiz.



A- A+
03.10.2020 tarihli yazı 8104 kez okunmuştur.
ABB çalışanları tarafından yapılan bir basın açıklamasında, 2020 Çin Uluslararası Sanayi Fuarı'nda (CIIF) müşterilerin üretimde bir devrim yaratacak kilit eğilimleri daha kolay bir şekilde ele almasına yardımcı olmak için tasarlanmış dijital robotik otomasyon ürünleri ve çeşitli robotik otomasyon hizmetlerinden oluşan yeni bir paketin piyasaya sürüldüğü açıklandı. IRB 1300 olarak adlandırılan bu yeni robot, piyasadaki diğer otomasyon robotlarına kıyasla daha hızlı, daha yükseğe erişebilme ve daha doğru bir rota oluşturma gibi gelişmiş özelliklere sahip.
 


Otomasyon, üretimde gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Otomasyonun üretim süreçlerinde yaygınlaşması ABB'yi, tümü müşterilerinin bu gelişime uyum sağlamasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir düzineden fazla robotik ürün ve çözümle geniş bir endüstri yelpazesini dönüştürmek için dijital robotik otomasyonunun sınırlarını keşfetmeye teşvik ediyor. ABB Robotik ve Otomasyon Direktörü Sami Atiya, "Çin'de tasarlanıp üretilerek robot portföyümüze en son eklenen IRB 1300, müşterilerimizin esnek üretime geçişlerine yardımcı olmak için pek çok yenilik yaptığımızın harika bir örneğidir." diyor. ABB'nin yeni robotu IRB 1300, üretim hatlarında üretkenliği ve esnekliği artırmak için tasarlandı. ABB, geliştirdikleri yeni robotun müşterilerin ağır nesneleri veya karmaşık ve düzensiz bir biçimde istiflenmiş yükleri kaldırabilen öncekilerden daha hızlı ve daha gelişmiş bir robot talebini karşılamasına yardımcı olacağını belirtiyor.

IRB 1300 diğer endüstriyel robotlardan yaklaşık %60 daha hafif, %83 daha düşük karbon ayak izine sahip ve %27 daha hızlı dönmesini sağlayan altı ekseni ile tier-1 otomotiv üretimine ek olarak lojistik, elektronik, yiyecek ve içeceklerde yüksekte bulunan malzemelere ulaşmak ve bunları kaldırmak için üretildi. ABB Çin Direktörü Chunyuan Gu, "Bugün Çin, robotik ve otomasyonda küresel bir itici güçtür.

 

Çin'de yeni ekonomik kalkınma modellerinin ve yeni altyapının teşvik edilmesi, yeni enerji araçları, 5G ve tüketici elektroniği, lojistik, yiyecek-içecek, ilaç, eğitim ve sağlık gibi robotların büyük bir potansiyelinin olduğu birçok endüstride yeni fırsatları keşfetmemizi sağladı. Bu yılki CIIF fuarında, geleceğin hastanesinin yanı sıra geleceğin fabrikasına ve gelecekte kullanılacak araçların üretimine nasıl daha esnek bir yaklaşım sağlayacağımıza dair vizyonumuzu sergilemekten mutluluk duyuyoruz." diyor.
 
Dünyanın önde gelen imalat endüstrileri, Tesla'nın ‘Alien Dreadnought’ (uzaylı savaş gemisi) gibi örneklerle dördüncü sanayi devrimine hazırlanırken, makineler yorulmayan bir robot gövdesi gibi insanların fiziksel olarak sahip olmasının imkansız olduğu özelliklerle fabrika işçilerinin yerini almaya başlıyor.

Kaynak:

►interestingengineering.com
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.