elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB Eski Robotların Yeniden Üretimi ve Geri Dönüşümünü Sağlıyor

ABB binlerce eski robotun yeniden üretimi ve geri dönüşümü ile üretimi daha da sürdürülebilir hale getiriyor. Son 25 yılda, binlerce robot ABB'nin yeniden üretim robot ekipleri tarafından yenilenerek ikinci bir yaşam sürmeleri sağlandı. ABB sertifikalı yeniden üretilmiş robotlara 2 yıl garanti veriliyor. Detaylar haberin devamında...



A- A+
10.08.2020 tarihli yazı 7824 kez okunmuştur.
ABB; kontrol üniteleri ve manipülatörleri, onları ikinci bir yaşam sürecek şekilde yeniliyor ve yeniden üretiyor.

► Yeniden üretilmiş robotlar bakım maliyetlerini azaltıp, yatırım geri dönüşünü üst düzeye çıkarırken, müşterilerin artık yeni fonksiyonları ve gelişmiş hizmetleri kullanabilmelerine yardımcı oluyor.

► Yeniden üretim için kullanılmayan ve atıl halde duran robotların tedarik edilmesi sayesinde, eski robotların kullanım ömürleri uzatılabildiği için artık hurdaya erkenden ayrılmamalarını sağlar.


 
Sürdürülebilirlik küresel olarak önemini artırmaya devam ederken, ABB dünya çapında daha çevre dostu üretim tesislerinin oluşturulmasına yardımcı olmak konusunda kararlı. Yeniden üretim, mevcut robot kullanıcılarının, hurdaya çıkarmak veya fabrikada bir köşede kullanılmadan atıl halde bırakmak yerine, aktif olmayan veya eski robotları ABB'ye cazip bir geri alım hizmeti ile satmalarını sağlar.
 

ABB'nin Global Yeniden Üretim ve Tamir Merkezleri'nde Binlerce Robot Yenilendi


Son 25 yılda, binlerce robot ABB'nin yeniden üretim robot ekipleri tarafından yenilenerek ikinci bir yaşam sürmeleri sağlandı. Daha önceden sahip olunan robotların yanı sıra kontrol üniteleri ve manipülatörler gibi çevre ekipmanlarıda, ABB'nin Global Yeniden Üretim ve Tamir Merkezlerinden birinde “yeni gibi” koşullarına göre yenilenmiştir.
 

► İlginizi Çekebilir: Nasıl Robotik Mühendisi Olunur?
 
 

ABB Sertifikalı Yeniden Üretilmiş Robotlara 2 Yıl Garanti Veriliyor


‘‘ABB sertifikalı yeniden üretilmiş bir robottur’’ etiketi vurulmadan önce, her ikinci el ünite, ayrıntılı bir inceleme ve minimum 16 saatlik çalışma testi de dahil olmak üzere sıkı kontrollere tabi tutulur. Yeniden canlandırılan her robot iki yıl garantilidir ve yenilenmiş ekipman alıcıları, yeni bir ABB robotu satın alırken olduğu gibi kurulum ve eğitim de dahil olmak üzere yerel servis ekiplerinden aynı düzeyde desteğe sahiptir.

ABB’nin Global Yeniden Üretim ve Atölye Tamir Merkezleri Satış Müdürü Jan Borsky “Sadece hatalı parçaları düzelten üçüncü parti şirketlerin yenilemelerin aksine, robotlarımızı orijinal ABB tasarım planlarını, teknik özelliklerini ve boyutsal verilerini kullanarak tamamen yeniden üretiyoruz. Bu, robotların yeni bir ABB robotu ile aynı seviyede kalite, performans, dayanıklılık ve güvenlik sunmasını garanti ediyoruz. Satışa hazır çeşitli tiplerde elimizde 400 robot ile dünyadaki en büyük ikinci el ve yenilenmiş robot stoklarından birine sahibiz. Şu anda ikinci yaşamına hazır robotlara olan talep o kadar yüksek ki, her iş gününde Ostrava tesisinden birden fazla robot gönderilmektedir. ” dedi.



Yeniden üretilen her robot, ABB Ability Internet Bağlantılı Servisler veya ABB'nin simülasyon ve çevrimdışı programlama yazılımı olan RobotStudio®'nun en son sürümü gibi yeni fonksiyon özelliklerini kullanabilmelerini sağlayan en son version kontrol ünitesine de yükseltilebilir. İyileştirmeler kapsamında , ABB'nin SafeMove yazılımı ile işletmelere robotların kapsamlı bir korumaya ihtiyaç duymadan operatörlerle birlikte çalışma fırsatı sunan kolaboratif robotların potansiyelini kullanabilmelerini, bu sayede hem kurulum maliyeti hem de üretim alanı ihtiyacı olan yerlerde genel kullanım alanının azaltılmasına yardımcı olur.

Jan Borsky “Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimiz, eski robotlara yeni bir yaşam alanı sunmaktan faydalanıyor. Robotlarını en son teknolojilerle güncellemek esneklik ve verimliliklerini artırmalarına yardımcı oldu. Ayrıca robotların ömrünü uzatarak yatırım geri dönüşünün en üst düzeye çıkmasını sağladı. Mevcut üretim hatlarına ek robotlar eklemek isteyen ancak ihtiyaç duydukları modelin üretilmediği tespit edilen mevcut robot müşterilerine de yardımcı olduk. Yeniden üretilen bir model tedarik ettik ve kurduk, böylece işletme bakım, yedek parça ve personel eğitimindeki uzun vadeli verimliliklerden yararlanmaya de-vam edebildiler. ” dedi.
 


ABB’nin küresel yeniden üretim tesisleri ağı içerisinde, Çek Cumhuriyeti'ndeki Ostrava, Michigan'daki Auburn Hills, Çin'deki Şangay ile Brezilya, Meksika, Almanya ve Vietnam'daki yerel yeniden üretim servis merkezleri yer almaktadır.



ABB (ABBN: SIX Swiss Ex), daha üretken ve sürdürülebilir bir gelecek için toplumun ve endüstrinin dö-nüşümüne enerji veren öncü bir küresel teknoloji şirketidir. Elektrifikasyon, robotik, otomasyon ve ha-reket portföyünü birbirine bağlayan yazılım ile ABB, performansını yeni seviyelere taşımak için teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. ABB'nin başarısını 130 yıla uzanan mükemmeliyet gele-neği ile bugün 100'den fazla ülkedeki yaklaşık 110.000 çalışanı sürdürüyor. www.abb.com.tr

ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, robotik, makine otomasyonu ve dijital hizmetlerde bir öncü olarak otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar çok çeşitli endüstriler için yenilikçi çözümler sunar. Dünyanın önde gelen robotik ve makine otomasyon tedarikçilerinden biri olarak 400.000'den fazla robot çözümü sağlamıştır. Her ölçekteki müşterilerimizin üretkenliği, esnekliği, sadeliği ve çıktı kalitesini artırmasına yardımcı oluyoruz. Geleceğin bağlantılı ve kolaboratif fabrikasına geçişlerini destekliyoruz. ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, 53'ten fazla ülkede 100'den fazla lokasyonda 10.000'den fazla kişiyi istihdam et-mektedir. www.abb.com/robotics


Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.