elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İnsan Gücünü 20 Kat Arttırabilen Dış İskelet Sistemi Geliştirildi

Sarcos şirketinin CES 2020’de tanıttığı insan gücünü 20 kat arttırabilen dış iskelet sistemi Guardian XO hakkındaki tüm detaylar haberimizde.



A- A+
25.01.2020 tarihli yazı 7613 kez okunmuştur.
Geçmiş zamanlarda zor ve tehlikeli fiziksel işler yapı olarak daha büyük ve daha güçlü kişilere devredilmiştir. Şirketlerin bu fiziksel engelleri aşması için geliştirdiği teknolojilerden biri olan dış iskelet sistemi yeni bir seviyeye ulaştı. Guardian XO dış iskelet sistemi sayesinde adını duyurmayı başaran Sarcos şirketi, dış iskelet endüstrisinde fark yaratıyor.

Şirket, CES 2020’de dış iskelet sisteminin tanıtımını yapmak için Delta Havayolları ile ortaklık kurdu ve katılımcılara Guardian XO kullanarak büyük ağırlıkları zorlanmadan kaldırma şansı sundu. Özel dış iskelet tasarımı sayesinde katılımcılar 22.68 kilogramlık (50 pound) ağırlığı sadece parmaklarını hareket ettirerek zorlanmadan kaldırdı.

 

Yapılan testler sonucunda Guardian XO ile kullanıcının 90 kilogramlık bir nesneyi yorgunluk hissetmeden 8 saat boyunca tekrar tekrar kaldırabileceği ortaya çıktı. Guardian XO sisteminin gelişiminin son aşamalarına gelen Sarcos şirketi, diğer şirketlerle birlikte sistemini test etmek istiyor. Bu çağrıya yanıt veren Delta Havayolları, Guardian XO dış iskelet sistemini bagaj taşıyan işçilerine bu yılın başlarında kullandırarak denemek istiyor.
 
Sarcos CEO’su Ben Wolff :”Geçmişinde müşterilerinin ve çalışanlarının ihtiyacını karşılamak için yeni teknolojileri benimseyen şirketleri tercih ediyoruz. Delta Havayolları, bu teknolojiyi geliştirmek için ve bu teknolojinin dağıtımını yapmak için yanımızda olduğunu belirterek büyük bir ortak olduğunu kanıtladı.” dedi.

 

Guardian XO Nasıl Çalışır?
 

Dış iskelet, kullanıcıya mümkün olduğu kadar çok özgürlük sağlaması için 24 serbestlik derecesine sahip. Guardian XO 68 kilogram (150 lbs) olmasına rağmen kullanıcı hiçbir ağırlık hissetmiyor. Çünkü sistem kendi kendini destekliyor ve dengeliyor. Guardian XO, kullanıcıların maksimum 90 kilogram (200 lbs) kaldırmalarını sağlıyor ve bu ağırlık kullanıcılara 4,5 kilogramlık (10 lbs) bir nesneyi kaldırmış gibi hissettiriyor.

Sistem çalışma süresi 2 saat olan şarj edilebilir pillerle çalışıyor. Ancak piller değiştirilebildiği için mesai saatleri süresince Guardian XO istenilen şekilde kullanılıyor. İnsanın gücünü artıran, adeta onlara süper güç sağlayan ve işleyişi daha verimli hale getiren Guardian XO sisteminin kiralanması yıllık 100.000 dolara mal oluyor.




Guardian XO sistemi iş ortamındaki fiziksel engelleri kaldırmak için geliştirilmiş bir teknoloji. Bu sistem sayesinde kullanıcılar çalışırken hem sağlıklarını koruyacaklar hem de herhangi bir yorgunluk hissetmeden ağır işleri yapabilecekler. Belki de hissedecekleri tek şey bir robotun içinde çalışmak olacak.

Kaynak

 
interestingengineering



Yazar: Serhat Seyrek

Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.