elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hibrit Uçak:
Cassio

Güvenli, sessiz, verimli ve çevre dostu uçuş için hibrit enerjiden yararlanıldı. Elektrikli uçakları yeni bir seviyeye taşıyan VoltAero şirketi, elektrik ve sıvı yakıtla çalışan hibrit bir uçak geliştirdi. Detaylar haberimizde.



A- A+
17.05.2020 tarihli yazı 8109 kez okunmuştur.
VoltAero, Royan’da 2017 yılı Eylül ayında CTO ve 2014 Airbus E-Fan 1.0’ın test pilotu tarafından Fransız Nouvelle-Aquitaine bölgesinin desteğiyle kuruldu. VoltAero’nun hibrit elektrikli uçuş için güvenli, verimli ve çevre dostu olması belirlediği anahtar kelimelerdir. Uçuşlardan kaynaklanan küresel karbondioksit emisyonlarının azaltılması için elektrik ve biyoyakıt kullanan uçak ailesinin yeni üyesi Cassio olarak adlandırıldı.

Covid-19 salgınına rağmen VoltAero ilk teslimatlar için yaklaşık 18 aylık bir hedef belirledi. Cassio için planlanan teslimat tarihi 2021’in sonu veya 2022’nin başı olarak düşünülmekte. VoltAero, yılda yaklaşık 150 uçak üretmeyi planlıyor. Biyoyakıt savunma sektörü, petrole kıyasla daha güvenli, yerel ve fiyat olarak daha cazip bir kaynaktır. Havacılık sektöründe biyoyakıt önemli bir yere sahip olacak gibi gözükmekte.

 

VoltAero, test pervanesi için her biri 70 kW (94 hp) ve 45 kW (60 hp) olan iki adet Safran EngineUS45 motor kullanılarak performansı yükseltildi. Kanatlarında pervaneleri tahrik eden iki adet 60 kW (80 hp) elektrik motoru ve arka gövdede itici pervaneyi süren 170 kW (230 hp) pistonlu bir motor ve 150 kW(200 hp) motorla çalışıyor. Cassio’nun brüt ağırlığı, 5000 kilogram.

Cassio, üç farklı şekilde tasarlanacak. 330 kW hibrit-elektrikli 4 kişi kapasiteli olarak Cassio 330, altı koltuklu ve 480 kW’lık hibrit-elektrik itme gücü ile yapılandırılmış Cassio 480, 10 koltuk kapasiteli ve 600 kW hibrit elektikli tahrik gücüne sahip olacak şekilde üretim yapılacak. Cassio elektrikli bir uçak olarak 200 km, pil destekli hafif hibrit uçak olarak 200-600 km ve içten yanmalı motoru kullanarak 600 km den fazla uçuyor. Seyir hızı saatte 370 km olacak. Uçuş süresi 3 saatten 5 saate kadar yükseltilebiliyor. Günde yaklaşık 10 saat kullanılabilecek.
 


İlginizi Çekebilir: Üç Kanatlı Hibrit Uçak: BEHA

Tek motora sahip Cassio, havacılık kategorisinde 4,6 ve 10 koltuklu varyasyonlarıyla EASA CS23 sertifikasını karşılıyor. VoltAero şirketinin hibrit-elektrik güç modülüne sahiptir. Cassio aynı zamanda elektrikli motorları menzil genişletici olarak hizmet veren yüksek performanslı bir içten yanmalı motorla entegre ediyor.
 
Elektrikli uçuşu yaygınlaştırmak ve menzili artırmak zor olsa da Alman Havacılık Merkezi bu zorluğu göze alıyor. Kurum, 70 koltuklu bir uçağı gökyüzünde görebilmek için bir hedef oluşturdu. Oluşturulan bu projede bataryaların ağırlığı çalışmayı olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle hibrit teknolojiyi içeren bir uçak projesi başlatıldı. VoltAero ekibinin uzmanlığına dayanan şirket, güvenli, verimli ve çevre dostu bir elektrikli uçuş çağında çığır açmaya hazır.


Kaynak:

cleantechnica
►wikipedia
►voltaero.aero

 


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.