elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Geleceğin Askeri Vizyonu
(FSV) |
2025'te İngiliz Ordusu

Londra'daki Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları'nın son sergisinde İngiltere Savunma Bakanı, Geleceğin Askeri Vizyonu'nun (FSV) perdesini araladı ve önümüzdeki on yıl içinde bakanlığın üzerinde çalıştığı yüksek teknolojili askeri donanımın nasıl görüneceğinden bahsetti.



A- A+
05.12.2015 tarihli yazı 6826 kez okunmuştur.
Konseptteki savaş kıyafetinin özelliklerinden bahsedecek olursak, daha iyi hayatta kalınabilirlik ve etrafa karşı farkındalık artırmak amacı ile sensorlerle donatılmış zırh, kişisel kontrollü bilgisayar ve network üzerinden bilgi paylaşımı yapabilmesi olarak sıralanabilir. FSV'nin en belirgin ilerlemesi ise yalnızca kafayı koruyan bir plastik kalıptan öte  bilgi işlem merkezi olarak hizmet verecek olan  kasktadır. Bu kask "Baş altı sistemi" olarak tanımlanıyor ve entegre güç kaynağı ile üzerindeki hafif sensörlerden gelen verileri sadece giyen askere bildirmekle kalmıyor aynı ekip üyeleriyle de paylaşabiliyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Askeri İskelet Robot | HULC


Kulakların üzerinde askerin duyumunu engellemeyen, iletişimi artıran ve etrafa olan farkındalığı geliştiren kulaklıklar eklenmiş. FSV'de atış gözlükleri nasıl olacak derseniz, atış gözlükleri aslında akıllı gözlükler olacak, üzerinde yerleşik kamerası ve bir camında verileri naklen gösterecek ekranı bulunacak. Devamında ise giyilebilir konsepte dahil edilen biyometrik verileri gösteren ve kaydeden bir akıllı saat olacaktır.
 



►İlginizi Çekebilir: Dünya'daki En Büyük 10 Savaş Gemisi


FSV'nin kapsamı yalnızca korumayı artırmak değil, özelleştirilebilir parçalı zırh ile esnek omuz pedleri kullanarak yaralı askerlere taşınırkenki verilen zararı minimuma indirgeyip bedenlerini daha düzgün bir şekilde alandan uzaklaştırmaktır. Ayrıca zırh kendi entegre güç kaynağına ve veri bağlantılarına sahip olacak acil bir durumda iplerini açarak askerin daha hızlı hareket etmesini sağlayacaktır. FSV'nin tamamlanmakta olan silah konsepti ise ergonomik, özelleştirilebilir ve hedef bilgilerini birimdeki diğer askerlerle paylaşabilmektedir.
 


DSTL'den kısa mesafe savaş sistemleri program müdürü Ross Jones "MOD ve endüstri tarafından sağlanan Geleceğin Askeri Vizyonu konsepti bize şimdiden önümüzdeki on yıl içinde askerlerin nasıl görüneceğini gösterebiliyor." "Bu geleceğin nasıl olacağına bir ortam hazırlıyor ve endüstri ile akademinin bunları gerçekleştirebilmek için MOD'a nasıl yardım edebileceğini gösteriyor."

FSV'nin ana hatları aşağıdaki videoda gösterilmiştir.

 


Kaynak:

Gizmag

 
Kutlay SÜNGÜ Kutlay SÜNGÜ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.