elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

HoloLens Projeleri Efsanevi Karakterlere Hayat Veriyor

Hologram teknolojisine yeni bir boyut kazandıran Microsoft bu kez HoloLens projesi ile film ve oyun karakterlerine hayat veriyor. Mesela masanızın üstünde bir Warcraft karakterinin gezmesini ister miydiniz? Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
24.08.2016 tarihli yazı 8757 kez okunmuştur.
Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile bir anda popüler olmayı başaran Pokemon GO'nun ardından gözler Microsoft'un HoloLens projelerine çevrildi. Kullanıcılar artık oturma odasında 3D hologram görüntüler görebilecek. Piyasaya sürülmesinin henüz erken olduğu bildirilen bu cihaz ile ilgili, Microsoft'un ortak çalıştığı firmalardan bazı ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı. Yayınlanan videoda efsanevi karakterlerin adeta gösteriş yaptığı ve karakterlerin hologram görüntüleriyle yeniden hayat bulduğu görülmektedir.
 

Görünüşe göre Microsoft AR (arttırılmış gerçeklik) sistemlerinin, çok yönlü ve günlük yaşantıya uyum sağlaması adına, örnek vermek gerekirse mobil notları evin çevresine tutturma veya holografik video görüşmelerine olanak sağlama gibi yenilikler için yoğun çalışmalar yapmaktadır. Bir yeşil perde odasında kızılötesi ve RGB kameralar senkronize edilerek tasarlanmış olan sistem, bir aktörün tam olarak 3D animasyon modelini oluşturabiliyor ve 360° görüş imkânına sahip bir videoya dönüştürüyor. Oluşan görüntü HoloLens sayesinde görülebiliyor ve kullanıcı karakterin etrafında gezerek bir nevi başka bir boyut ile etkileşim haline geçebiliyor. CG karakter yazılımları ile oluşturulan modelin 3D verilerini kullanılarak da aynı etki başarıyla elde edilebiliyor.
 

Legendary şirketi pazarlama müdürü Emily Castel: "Microsoft HoloLens bize farklı dünyalardan karakterleri getiriyor bizde bu karakterlere hayat veriyoruz. Fanlarımız bu teknolojiye oldukça ilgi duyuyor, biz de çok yeni bir metot kullanarak karakterlerimiz ile daha fazla eğlenme olanağı sunuyoruz. Kullanıcılara videolarını arkadaşlarıyla paylaşmak isteyecekleri eşsiz bir deneyim sunuyoruz.  Bu da bizi fazlasıyla heyecanlandırıyor."
 

Aşağıdaki videoda, kullanıcılar Warcraft ve Pasific Rim filmlerinden istedikleri karakterleri alabilmekte ve gerçek dünya ortamına aktarabilmektedirler. Ayrıca hareketlerini kaydedebilir ve gerçek dünya ile sanal dünyanın karışımı bir video çekebilirler. Çalışma henüz demo aşamasında olmasına karşın, HoloLens teknolojisi geleceğin popüler sistemlerinden biri olacak gibi görünüyor.
 

Kaynak:

Microsoft
New Atlas
Kutlay SÜNGÜ Kutlay SÜNGÜ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.