elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Su Türbinli Taşınabilir Şarj Cihazı

Güneş enerjili taşınabilir şarj cihazlarına alternatif olarak üretilen daha yüksek kapasiteye sahip su türbinli şarj cihazları gün geçtikçe popüler olmaya başlıyor. Yanınızda bu cihaz ile akarsu kenarında iseniz şarj sorununuz olmayacak demektir. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
18.08.2016 tarihli yazı 10879 kez okunmuştur.
Taşınabilir güneş enerjili şarj aletleri doğada cihazlarımızı şarj etmek için oldukça popüler sistemlerdir. Taşınabilir rüzgar türbinleri de bunlara alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin; nehir ya da dere kenarında iseniz suyun akışından faydalanarak enerji elde edebileceğiniz bir su türbinli şarj cihazına sahip olmak artık mümkün olabilir. Bu yılın ilk başlarında SXSW'de mobil cihazlar için şarj sistemleri konseptinde taşınabilir su türbini tanıtılmıştı. Şimdi ise şirket satışa hazır şekilde son halini görücüye çıkardı.
 


►İlginizi Çekebilir: Suda Çözünen Batarya Geliştirildi

Şimdilik Estream olarak adlandırılan cihaz, ilk taşınabilir su türbinli şarj aleti değildir. Aynı mantıkla üretilen HydroBee ve Blue Freedom cihazları da aynı özelliklere ve portatifliğe sahiptirler. Ancak Estream taşıma kolaylığı için çok daha pratik ve kullanışlı tasarlanmış. Ayrıca daha büyük bir batarya kapasitesine sahiptir. Bu özellikleri Estream'i diğer iki cihazın önüne geçirmektedir. Cihazın büyük bir kısmı ABS (Akrilonitril bütadien stiren) ve polikarbonattan üretilmiştir. Kabıyla birlikte ölçüleri 24,5 x 6,5 cm ve türbin kanatları katlanabilir yapıdadır. Kanatların çapı 21 cm ve cihaz 800 gr ağırlığındadır.
 


►İlginizi Çekebilir: Su Altı Depolama Balonları

Kullanıcılar elektrik üretmek için Estream'in kapağını çıkardıktan sonra türbin kanatlarını açarak yerine oturacak şekilde ayarlamalıdırlar. Daha sonra cihazı akan suyun içerisinde herhangi bir ağırlık ile sabitleyerek suyun akışına bırakabilirler böylece türbin suyun akışı ile tahrik olacaktır. Sığ sularda düşük hızda çalışacağı gibi bir kano ya da teknenin arkasına bağlanarak bile kullanılabilirdir. 6,400 mAh kapasiteli li-ion bataryası ile 2,5 W ile 5 W arasında güç sağlayabilmektedir. Cihazın akan su içerisinde tamamen şarj olması 4,5 saat sürmektedir. Ayrıca mikro USB girişi sayesinde dışarıdan da şarj edilebilmektedir. Cihaz bataryası tam dolu olduğunda iPhone 6'yı üç defa sıfırdan şarj edebilmektedir.
 

Cihaz kullanımında kolaylık sağlamak için Estream birbirinden ayrılabilir batarya ve türbin modülünden oluşmaktadır. Üç adet USB çıkışı bulunmakta bu sayede aynı anda üç ayrı cihazı şarj edebilmektedir. 7,5 W çıkışlı olanı ise bazı mobil cihazlarda hızlı şarj olarak kullanılmaktadır. Ayrıca Estream'de fener olarak kullanılabilecek dahili ışık bulunmaktadır. Fener düşük, parlak, SOS ve flaş olmak üzere dört ayrı mod ile çalışabilmektedir ve su altı ışığı olarak kullanılabilir IPX8 su geçirmezlik sınıfına sahiptir. Kickstarter'da Estream kampanyası devam etmektedir. Ücreti 180$ olarak belirlenmiş ve kargolama tarihi olarak Ocak 2017 öngörülmektedir. 
 


Kaynak:

► Enomad
► Kickstarter
► New Atlas
Kutlay SÜNGÜ Kutlay SÜNGÜ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.