elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünya Kupası’nda Yeşil Sahalara Yeşil Enerji

Yingli Green Energy, 2014 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Brezilya’daki yeni yapılan stadyumlara güneş panelleri sağladı. Bu sayede çok büyük oranlarda enerji verimliliği sağlanacak. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
24.04.2014 tarihli yazı 8356 kez okunmuştur.
2014 Dünya Kupası için inşa edilmiş olan Arena Pernambuco Stadyumu bu yıl ilk defa sahne alacak. Bu stadyumu ayrıcalıklı kılan ise dünyadaki az sayıda güneş enerjili stadyumlardan biri olması.

Brezilyanın en büyük enerji şirketlerinden biri olan Yingli Enerji, bu projede stadyumun etrafında yüksek verimli hücre teknolojili monokristal Panda Serisi’ne ait 3650’den fazla güneş paneli kullandı ve bu sayede 1 MW'lık elektrik üretimi sağlanacak.
 


►İlginizi Çekebilir: 10 Enerji Verimli Stadyum


Bu proje ile stadyum kullanılmadığında üretilen elektrik, Brezilya’nın şebeke enerji izleme sistemi üzerinden halkın ihtiyacına aktarılacak ve yaklaşık 6000 Brezilyalının yani Pernambuco Eyaleti’nin %30’unun elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Stadyuma gelen ziyaretçiler, bu sistemin çalışma performansını gözlemleyebilecekler ve bu sisteme ilave olarak kurulan hava durumu izleme istasyonlarında araştırma ve geliştirme destekçisi olabilecekler.

Ayrıca Yingli Energy, bu sistemin küçük bir modelini Maracana Stadyumu’na da kurdu.
 



►İlginizi Çekebilir: Dünyanın En Pahalı Enerji Projeleri

 
FIFA Başkanı Blatter yaptığı açıklamada, 2014 Dünya Kupası’nın bu yapılanmasının tüm dünya için örnek olacağını belirtti.



Kaynak:

►Solarserver

Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.