elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Ayaklarınızın Altındaki Yenilenebilir Enerji

Wisconsin Üniversitesi tarafından geliştirilen yer döşemesi teknolojisi ile adımlarımız kullanılabilir elektrik enerjisine dönüşebiliyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
31.10.2016 tarihli yazı 10465 kez okunmuştur.
Profesor Xudong Wang ve öğrencisi Chunhua Yao, Winconsin Üniversitesi Malzeme Bilim Laboratuvarı'nda geliştirdikleri prototip ile solar enerjiye rakip olabileceklerini iddia ediyorlar. Metod olarak, atık bir malzeme olan ağaç hamuru kullanılıyor. Hamur, hâlihazırda yer kaplamalarında kullanılan ve kısmi olarak nano selüloz nano fiberlerden oluşmuş durumda. Kimyasal işleme tabi tutulmuş nano fiberler, işlenmemiş olanlarla etkileşime girdikleri anda elektriksel olarak yükleniyorlar. Ağaç hamuru ucuz olmasının yanında; bol, geri dönüştürülebilir ve birçok endüstrinin atığı olma özelliklerine sahiptir.
 


►İlginizi Çekebilir: Nanojenaratör Nedir?

Wang ve ekibi yıllarca farklı materyallerin içerisinde sürtünme ile elektrik üreten nano jeneratörler üzerine çalışmış; kimyasal işlem görmüş selüloz nano fiberlerin en basit ve ucuz yöntem olduğu keşfetmiştir. Ek olarak ekip; otoyollar, stadyumlar ve alışveriş merkezleri üzerinden elektrik üretimi konusunda da çalışmalarını sürdürmekte.
 


►İlginizi Çekebilir: Ahşaplar Şeffaf Hale Getirildi

Yer kaplaması içerisindeki her bir fonksiyonel, milimetre kalınlığındaki selüloz nano fiber katman, birbirlerine dokundukları anda elektron akışı sağlıyor. Daha fazla enerji çıkışı sağlamak adına ürün içerisinde birçok katman kullanılıyor. Elektron alışverişin yarattığı yük dengesizliği, yine elektronların dış devreye akışı konusunda enerji sağlıyor böylelikle devre tamamlanmış oluyor.

Ekip laboratuvar denemelerinde milyonlarca tur deneme sonucunda hiçbir problemle karşılaşmadıklarını söylüyor. Çalışma prototipinin patenti Wisonsin Alumni Araştırma Fonu tarafından alınmış.


Kaynak:


newatlas

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.