elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İlginç 5 Kimyasal Reaksiyon

Günlük hayatta çevremizde gerçekleşen kimyasal reaksiyonlar bazen renkli ve eğlenceli olurken zaman zamanda, ürkütücü ve tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor. İlginizi çekebilecek 5 kimyasal reaksiyonu sizler için derledik.



A- A+
07.09.2015 tarihli yazı 14329 kez okunmuştur.
Trimetil Boratın Yanması;

Renksiz yanıcı bir sıvı olan trimetil borat, ateşle etkileşime girdiğinde parlak, yeşil alevler oluşmaktadır. Bu sıvı, Harry Potter gibi bilim kurgu filmlerinde kullanılmaktadır.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Asırlardır Sönmeyen Ateş


Sodyum ve Klor;

Ufak bir tehlikeyi göze alabilirim diyenler evde kendi tuzunu üretebilir. Cam kabın içine sodyum koyup üzerine su ilave edildiğinde çok şiddetli bir tepkime gerçekleşir. Isı ve buharla birlikte şişenin dibinde bir miktar tuz oluşacaktır.

 


 
Cıva-2-Tiyosiyanat;

Beyaz bir toz olan Cıva-2-Tiyosiyanat, ısıya maruz kaldığında sarım halinde büyüyerek yılana benzer bir şekil alır. Çok popüler olan bu etkiye ''Firavun’un Yılanı'' da denilmektedir.

 




Nemli Sünger ve Sülfirik Asit;

Seyretilmemiş sülfirik asit, su ile tepkimeye girdiğinde çok tehlikeli olmaktadır. Nemli süngerdeki su, sülfirik asitle ekzotermik bir reaksiyona girer. Su kaybının meydana geldiği dehidrasyon tepkimesinde sünger erir. Süngerdeki bu tepkimeye girip erime durumu insanlar için de geçerlidir.



Buzun Altındaki Maden;

4 hidrojen ve 1 karbondan oluşan metan, hidrokarbondur ve doğalgaz ana bileşenidir. Buzun altında kapalı olarak bulunan metanın, ateşle etkileşimi ise biraz tehlikeli olmaktadır.

 



Kaynak:

Geek
 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar