elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Telefonlarınızı HUD İle Yansıtılabilir GPS'e Dönüştürün

Artık navigasyonun hayatımızın her anında olduğu yıllarda yaşıyoruz. Daimi rehberlerimiz olsalar da bazen konumları sebebiyle dikkat dağınıklığına sebep olabiliyorlar. Sygic'in Head-Up uygulamasıyla artık telefonunuzdaki navigasyonu ön camınıza yansıtarak daha aktif araba kullanabileceksiniz. Bu uygulamaya ait detaylar haberimizin devamında.



A- A+
06.12.2013 tarihli yazı 34044 kez okunmuştur.
Bugünlerde bildiğiniz gibi telefonlar için ücretsiz GPS uygulamaları mevcut durumda. Malesef herkesin düşündüğü ortak sorun ise; navigasyon amacıyla telefon kullanımı sırasında sürücü dikkati ve diğer etkenlerden dolayı hayati olarak potansiyel bir tehlike söz konusu. Eğer telefonunuzu monte edilebilen bir kitle kullanıyorsanız bu tehlike seviyesi elbette düşecektir.
 
Popüler navigasyon uygulamarından olan Sygic'in bu konu hakkında güzel bir çözümü var: Sadece ön camınıza GPS bilgilerinizi getirmek. Sygic bugünlerde Android ve Iphone kullanıcıları için herhangi ek araca ihtiyaç olmadan sanal gösterge paneli uygulamasını başlatıyor. Bu yansıtma uygulamasının literatürdeki adı Head-Up, kısaca HUD.
 


Yapmanız gereken tek şey öncamınızın yakınına telefonunuzu yerleştirmek olacak. Sygic'in yüksek kontrastlı HUD arayüzü bilgileri cama yansıtacak. Böylece GPS bilgileriniz akıllı fütüristik bir cam varmış gibi görünür hale gelecektir. "İlerde sağa dön" gibi sesli uyarıları da destekleyen uygulama en önemli özellik olan sesli navigasyon sistemi gibi çalışabiliyor.
 
Garmin geçtiğimiz günlerde Sygic'in 50$'lık uygulamasını etkinleştirmek için 150$'lık bir gadget yayınladı. Eğer karşılaştırmak gerekirse artısı olan sadece maliyeti, o da 5$.


Garmin / Head-Up Uygulaması

 İlginizi Çekebilir : GPS Nedir? Yapısı ve Uygulamaları
 

33 milyon kullanıcısı ve yıllık 18 milyon $ geliri ile Sygic en popüler navigasyon uygulamalarından biridir. Sygic sadece ABD'de 3 milyon kullanıcıya sahip iken; Garmin, Tomtom ile Google ve Apple'n sunduğu ücretsiz navigasyon uygulamaları pek de bilinmiyor. Sygic'in en büyük avantajlarından biri herhangi bir hücresel veri bağlantısı olmadan bile navigasyon özelliklerini kullanabilmenizdir. Nokia Lumia'nın haritalarında da benzer durum söz konusu. Kendiniz önceden indirmiş olduğunuz veri paketi sayesinde, internet bağlantısı olmadan sadece konum bilgisini açık konumda tutatak navigasyonu kullanabiliyorsunuz.
 


Sygic'in uygulaması için temel navigasyon özellikleri ücretsiz. Sesli rehberlik ve diğer premium özellikler için 29$ ödemek zorundasınız. Sygic'in kurucusu ve CEO'su Michal Stencl "Biz şeffaf  iş modelini benimseyerek rakiplerimizden çok farklıyız." diyor. Stencl HUD özelliğinin bir kaç hafta önce şirketin "İnovasyon Günleri" için geliştirildiğini söylüyor.


Kaynak:

venturebeat
Sygic

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.