elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akdeniz Üniversitesi |
Tercih Rehberi

Üniversite tercihlerini yapacak öğrenciler için, Akdeniz Üniversitesi hakkında genel ve gerekli bilgileri sizler için derledik. Editör kadromuzun deneyimleri ile hazırlanmış bu rehber haricinde merak ettiğiniz soruları #tercihrehberi hashtag'i ile de iletebilirsiniz.



A- A+
08.07.2015 tarihli yazı 8338 kez okunmuştur.
20 Temmuz 1982 tarihinde kurulan ve kurulduğu günden bu yana sürekli olarak gelişen Akdeniz Üniversitesi’nde 19 fakülte, 7 enstitü, 4 yüksekokul, 1 konservatuvar, 13 meslek yüksekokulu, 4 bölüm başkanlığı ve 43 araştırma ve uygulama merkezi bulunmaktadır.

Akdeniz Üniversitesi, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası ekonomi dergisi Ekovitrin tarafından her yıl gerçekleştirilen “Yılın Starları” anketinde, 2010 yılında 46 bin 762 okuyucunun verdiği oyla “Türkiye’de Yılın En Başarılı Üniversitesi” seçilmiştir.


Akdeniz Üniversitesi, Türkiye’nin ilk çift kol, ilk yüz naklinin yapıldığı, dünyada kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştiren üniversitesidir.
 

 

Fakülteler

Tıp Fakültesi
Ziraat Fakültesi
Fen Fakültesi
Edebiyat Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Hukuk Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Eğitim Fakültesi
İletişim Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Su Ürünleri Fakültesi
Alanya İşletme Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
Alanya Mühendislik Fakültesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Alanya Eğitim Fakültesi
Turizm Fakültesi
Hemşirelik Fakültesi
Manavgat MATO Turizm Fakültesi

Enstitüler ve yüksek okullar hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.
 


 

Öğretim Dili

Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim dili Türkçedir. Zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimi bulunan birimlerde bazı dersler yabancı dilde okutulmaktadır.
 

 

Devam Zorunluluğu

Akdeniz Üniversitesi'nde derslere devam zorunludur. Uygulamalı derslerin %80’ine, kuramsal derslerin ise %70’ine katılmayan öğrenciler sınavlara giremezler ve aynı dersi bir sonraki yıl tekrarlamak zorunda kalırlar.

 


 

İkinci Anadal Programı – Yandal Programı

Akdeniz Üniversitesi anadal programıyla öğrencilerin ikinci bir dalda lisans diploması alabilmelerine, yan dal programıyla lisans eğitiminde başarılı öğrencilerin farklı bir dalda yan dal başarı belgesi alabilmelerine olanak sağlamaktadır.

 

Yaz Okulu

Yaz okulu ile Akdeniz Üniversitesi öğrencileri üniversite eğitim alanlarından yaz mevsiminde de yararlanmaktadır. Bu sayede öğrenciler güz ve bahar yarıyıllarında başarısız oldukları, alamadıkları dersleri ve üst yarıyıllardan dersleri yaz döneminde alabilmektedir.
 

 

Kütüphane

Akdeniz Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Merkez Kütüphane 17 Mart 1983 tarihinde çalışmalarına başlamıştır. 2000-2001 eğitim-öğretim yılında yeni hizmet binasına taşınan Merkez Kütüphane, geniş bir alanda kurulu ve 600 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. 2010 yılında kurulan Görme Engelliler Elektronik Salonu’nda yer alan geniş sesli kitap koleksiyonu ile görme engelli kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştır.
 

 

Etkinlikler

Film Haftası, Tiyatro Festivali, Dans Festivali, Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği, Bahar Ligi Turnuvası, Yelken Yarışları, Çaylaklar Partisi ve daha birçok etkinlik Akdeniz Üniversitesi bünyesinde öğrenci toplulukları tarafından gerçekleştirilen ve gelenekselleşen etkinlikler arasındadır.

 

Yurt Dışı Olanakları

Uluslararası İlişkiler Ofisi(UiO), Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Bologna Süreci, Mevlana ve Farabi Değişim Programları, IASTE, yurt dışında bulunan üniversiteler ile ikili işbirliği faaliyetlerini yürütmektedir.
 


 

Burs Olanakları

Akdeniz Üniversitesi, ekonomik yönden desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimize eğitim hayatlarını kolaylaştırmak, başarılarını ödüllendirerek motive etmek amacıyla çeşitli yerel, ulusal vakıf ve dernekler ile sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar, özel şahıs ve işletmelerden karşılıksız burs sağlanayarak etkin bir burs sistemi oluşturmuştur.
 


 

Barınma ve Beslenme Olanakları

Akdeniz Üniversitesi, öğrenci ve çalışanların yemek ihtiyaçlarını, beslenme uzmanlarınca gıda güvenliğine uygun ürünler kullanılan Merkez yemekhaneden karşılamaktadır. Merkez yemekhanesi, ulusal öğrenciler arasında yapılan bir değerlendirmede 2006 yılında en iyi yemek hizmeti veren üniversite yemekhanesi seçilmiştir.
 


Üniversiteye kayıt yaptıran ve barınma ihtiyacı doğan öğrencilere üniversite bünyesinde çeşitli barınma hizmetleri sunulmaktadır. Kampüs içindeki Akdeniz Öğrenci Yurdu, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı olarak hizmet vermektedir. Akdeniz Öğrenci Yurdu, öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak olup 3000 yatak kapasitesine sahiptir.
 

Kaynak:

Akdeniz Üniversitesi
 
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.