elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3D Teknolojisinin Son Çılgınlığı |
Doğmamış Bebeğin Ön İzlemesi

Gün geçtikçe 3D teknolojisiyle yapılanlara bir yenisi daha ekleniyor. Modellere ait prototipler, robot kollar, yiyecekler, yapay et üretimi, deri yazdırma gibi şeyler ise yapılanlardan bazıları. Son zamanlarda bu yapılanlara bir yenisi daha eklendi. Ultrason resimlerinden bebeklerin modellenmesi. Detaylar yazının devamında.



A- A+
09.02.2014 tarihli yazı 9259 kez okunmuştur.

3D teknolojisindeki gelişmeler günden güne bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Dijital modelleri kullanarak katı nesnelerin üretilmesine imkan veren üç boyutlu yazıcılar nesneleri, materyallerin küçük damlalar halinde art arda, katman katman yerleştirerek oluşturur. 3D yazıcılar ile farklı materyaller kullanarak çıktılar alabilmek mümkün. Bilim insanlarının son zamanlarda üzerinde çalıştığı önemli bir noktada yazıcıdan alınan modele ait materyal. Yapay et üretme fikri de bu çalışmaların kaynağına bir örnek. Türk piyasasında da hızla yayılan bu teknolojiye ait başarılı uygulamalar göze çarpmakta. Dahası bazı firmalar basit formdaki masa üstü 3D yazıcıları piyasaya sürmüş durumda. 

 


 

Bu yazıcılarla yapılan pek çok ilginç uygulama mevcut. Robot kollar, çeşitli projelerin prototipleri, modellediğiniz bir parçanın ön izlemesi, yapay et üretimi hatta deri yazdırma bunlardan bazıları. Bunlar arasına eklenen en yenilerinden bir tanesi ise oldukça ilginç. Ultrason fotoğraflarını bir araya getirerek henüz doğmamış bir bebeğe ait üretilen model tabiri caizse bir ön izleme niteliğinde. 

 

 İlginizi Çekebilir : Öğle Yemeğinizi Yazdırmak |3D Gıda Yazıcısı

 


 

3D Babies adlı bir firma bebeğinize ait  5 adet ultrason fotoğrafı ile bebeğinizin 3D yazıcı modelini size yolluyor. Farklı açılardan alınmış ultlarason fotoğraflarını dijital ortama aktaran firma bebeğe ait farklı pozisyonlarda modeller oluşturuyor. Modellere ait ten rengi skalası bile mevcut. Müşterilerine seçimleri doğrultusunda üç farklı boy model opsiyonu sunan firma fiyatlandırmayı da bu boyutlandırmaya göre yapmış.
 

 
 

 İlginizi Çekebilir : 3D Baskı Teknolojisiyle Büyüyen Çiçekler

 

  • Normal Boy Bebek Modeli: 8 inch = 20.32 cm - $600

  • Orta Boy Bebek Modeli: 4 inch = 10.16 cm - $400

  • Küçük Boy Bebek Modeli: 2 inch = 5.8 cm - $200
     

 

 

3D teknolojisiyle oluşturulan bu yeni kullanım alanı diğerleri kadar ihtiyaca yönelik olmasa da bebeklerini görmek için sabırsızlanan ailelerin epey ilgisini çekeceğe benziyor. Yurt dışında yabancı çiftler tarafından kullanılmaya başlanmış bile. 
 

 
Kaynak:
 
►Cnet
►Ohgizmo

 
Hülya Alkan Hülya Alkan Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.