elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yetişkinler İçin Teknolojik Oyuncak |
Sifteo Küpleri

Geçmişte oyun ve oyuncak, çocukların beyinsel gelişimini destekleyen unsurlar olarak hayatımızdayken artık çok daha geniş kitlelere hitap ederek hem beyin aktivitelerini formda tutup hem de boş zamanların verimli ve eğlenceli uğraşları olarak hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girmiş durumda. Klasik oyunlardan yola çıkarak tasarlanmış bu küpler, oyunları interakfif olarak kullanıcılara sunuyor. Detaylar yazının devamında.



A- A+
22.02.2014 tarihli yazı 11439 kez okunmuştur.

Geleneksel oyun ve oyuncakları seviyor ancak konsollarla elektronik ortamda oynanan oyunlardan da vazgeçemiyorsanız iki tarzı bir araya getiren bu interaktif küpler tam size göre. Klasik oyunlardan yola çıkarak tasarlanmış küpler oyunları interakfif olarak kullanıcıya sunuyor. Piyasada pek çok interaktif oyuncak bulunmakta. Bunlar arasında çeşitli ödüller almış olan Sifteo adlı şirketin oluşturduğu oyun küpleri ise en popüler oyuncaklar arasına girdi bile. Sifteo oyun küpleri, pek çok oyunu kablosuz ağlar yardımı ile birbirine bağlanan küpler vasıtasıyla oynama imkanı sunan bir oyun sistemi. Yetişkinler açısından bakıldığında boş zamanları doldurmak adına eğlenceli bir uğraş olan küpler, çocukların beyin gelişiminde etkin rol alacak birer oyuncağa da dönüştürülebilir.
 



 



Kullanıcıya sunduğu her pakette 3 adet küp ve bağlantı elemanlarının yollandığı bu sistemde, küplere 4 adet farklı oyun yüklenmiş olarak geliyor. Bilgisayara bir USB kablosu ile bağlanarak veri aktarımına imkan sunan bu oyun sistemlerinde matematiksel işlemlerle zeka oyunlarından işitsel ve görsel beceri gerektiren pek çok oyun oynamanız mümkün. Bilgisayar bağlantısını yaptıktan sonra küplere farklı oyunlar yükleme, sisteminize yeni küpler dahil edebilme imkanınız da var. Bu akıllı küpler birbirleri ile kablosuz bağlantı sağlayabildiğinden çok sayıda küpü bir araya getirerek oyunları genişletmeniz de mümkün.
 

 

Sifteo, oyun küplerinde kullandığı "LiPol" pili sayesinde kullanıcılarına dört saat aralıksız oyun imkanı sunuyor. Ayrıca bu akıllı küpler kullanıcının ve diğer küplerin hareketlerini algılayabilecek şekilde tasarlanmış. Çeşitli yönlerde eğim vererek, sallayarak, küpleri birbirine yaklaştırarak ve üst süte koyarak vb. kombinasyonlarla küpleri kullanmak mümkün.

 


 

Sifteo Oyun Küpleri Teknik Özellikleri:

  • 32 bit işlemci
  • Tam renkli 128 x 128 piksel ekran
  • 2.4 GHz kablosuz iletişim
  • Şarj edilebilir LiPol pil
  • Sağlam ABS ve PC plastik tasarım
  • 35 gram
  • 4,3 cm x 4,3 cm x 1,9 cm

Yetişkinler için interaktif bir oyuncak olarak hayatımıza girse de teknoloji çağı çocukları da bu oyuncağa oldukça ilgi göstermekte. Tek başınıza eğlenceli vakitler geçirebilirken arkadaşlarınız veya aile bireyleriyle de küplerin Wi-Fi bağlantı özelliklerinden faydalanarak birlikte oyunlar oynayabilirsiniz. 
 



 

Aşağıdaki videoda küplerin eğlenceli uygulamalarını izleyebilirsiniz. Daha fazla teknik detay için firmanın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 




Kaynak:
 
Sifteo
 

Hülya Alkan Hülya Alkan Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.