elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Stanford Üniversitesi Yapay Zeka Laboratuvarı Türkiye'ye Kuruluyor

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Stanford Üniversitesi ile yaptığı anlaşma sonucu robot teknolojileri alanında dünyanın en iyisi kabul edilen Yapay Zeka Laboratuvarını Beşiktaş kampüsünde kuracak. Kurulmakta olan laboratuvara “BAU ROBOTICS LABORATORY” ismi verilecek. Bu laboratuvarda robotik çalışmalarının yanı sıra biyomedikal, mekatronik, elektronik ve tıp alanlarında da çalışmalar gerçekleştirilecek.



A- A+
25.12.2013 tarihli yazı 11036 kez okunmuştur.

Stanford'un Laboratuvarı BAU'ya Geliyor


Dünyanın en iyi ilk 5 üniversitesinden biri arasında yer alan Stanford Üniversitesi, başarılı çalışmalar gerçekleştirdiği yapay zeka laboratuvarını Türkiye’ye taşıyor.



Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile Stanford Üniversitesi arasında yapılan anlaşmaya göre laboratuvarın üniversitesinin Beşiktaş kampüsüne kurulması kararlaştırıldı. Kurulmakta olan laboratuvara “BAU ROBOTICS LABORATORY” ismi verilecek ve kurulmakta olan bu laboratuvar Stanford Üniversitesi'ndeki laboratuvarın bir kısmını içeriyor olacak.



 

BAU Yapay Zeka Laboratuvarı’nda robotik çalışmalarının yanı sıra biyomedikal, mekatronik, elektronik ve tıp alanlarında da çalışmalar gerçekleştirilecek  ve Silikon Vadisi’ndeki gelişmeler Türkiye’ye aktarılacak.  BAU Yapay Zeka Laboratuvarı’nda bu alanda uzmanlaşmak isteyen öğrenciler tanınmış bilim insanlarıyla birlikte çalışmalar yürütme imkanı bulacak. 

 İlginizi Çekebilir : Yapay Sinir Ağları
 
Stanford Robotik ve Yapay Zeka Laboratuvarları’nın Başkan Yardımcısı Dr. Emel Demircan 18 Aralık Çarşamba günü Terakki Vakfı Okulları’na yaptığı ziyarette kurulacak olan laboratuvarla ilgili öğrencilere bilgi vererek bu laboratuvarda yapılan çalışmalara da değindi.



 

Uluslararası düzeyde araştırmaların gerçekleştirilmesi planlanan bu laboratuvarla bilimsel etkileşimin sağlanmasının yanı sıra bu alanda yapılan çalışmalarda Türkiye’nin de aktif rol alması hedefleniyor.


Kaynak:

► Bahçeşehir Üniversitesi
► Stanford University

► Terakki Vakfı Okulları




Hülya Alkan Hülya Alkan Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.