elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2019'da Yenilenebilir Enerjide En Büyük Paya Sahip 4 Şirket

Yenilenemeyen enerji kaynaklarıyla enerji üretmek genellikle doğadan kredi çekip harcamak gibidir. Günü kurtarırız fakat uzun vadede doğaya borçlu kalırız. Gelin bu yazımızda doğa dostu 4 büyük şirketi inceleyelim.



A- A+
07.10.2019 tarihli yazı 10289 kez okunmuştur.
Şu anda gezegenimizin enerjisinin %25’i rüzgâr, hidroelektrik veya jeotermal enerji gibi yenilenebilir kaynaklar ile üretiliyor. Her geçen yıl yenilenebilir kaynaklara yönelimimiz artıyor. Uluslararası Enerji Ajansı Dünya’da üretilen enerjinin 2040 yılına kadar %40’ının yenilenebilir kaynaklardan karşılanacağını tahmin ediyor.

2019 yılında yenilenebilir enerji üretimindeki ilk 4 şirket;



1- Siemens Gamesa

Siemens Gamesa rüzgâr enerjisi konusunda öncü ve dünyanın en büyük rüzgâr enerjisi santrallerine sahip olan bir firmadır. 35 yılı aşkın süredir hizmet vermektedir. Dünya çapında 90 GW kurulu gücü bulunmaktadır ve 90 ayrı ülkeye hizmet vermektedir.
 

Rüzgâr türbini üretiminde rakip tanımadan kendini geliştirmeye devam etmektedir. Şu an satışta olan en güçlü serisi Siemens Gamesa 5.8-170 ve 5.8-155’dir. 5.8 rüzgâr türbininin üretebileceği nominal gücün MW cinsinden değeridir. 170 ve 155 değerleri ise rotor çapının metre cinsinden değerleridir. Kendi sitelerinde Siemens Gamesa serisi adı altında 2.8 MW ila 5.8 MW arasında nominal güçte elektrik enerjisi üretebilen 9 ayrı ürünleri bulunmaktadır.

 

2- Cypress Creek Renewables


Şirket kendisini “Geliştiriciler, mühendisler, teknisyenler ve işletme uzmanlarından oluşan kadromuzla, süreçlerimizi ve hizmetlerimizi sürekli iyileştiriyoruz. Dünyamızı daha temiz ve sağlıklı kılmak için üretime gerçek bir tutkuyla değer veren bir ekibiz.” sözleriyle tanımlıyor.
 
Amerika Birleşik Devletleri'nde 3,2 GW güneş enerjisi tesisi ile 300'ü aşkın projede görev aldılar.

Şirket, güneş enerjisi konusunda sürekli gelişmekte ve birçok ülkeyle iş birliği yapmaya devam etmektedir. Kurdukları güneş enerjisi santralleri, kurulacak alanın ışık alma potansiyelinden alanın satın alınabilirliğine, jeolojik uygunluğuna, sistemin kurulması ve testine kadar bütün adımlarda yardımcı oluyor. Kurulan güneş enerjisi santrali 40 yıl veya daha uzun bir süre enerji üretmeye devam ediyor.

 
Ayrıca şirket güneş enerjisinin kullanımını teşvik etmek için birçok topluluk projesi yürütüyor.

Daha fazla kadın ve engelliyi sektöre kazandırmaya odaklanarak, güneş enerjisi eğitimi vermek için ABD genelindeki teknik okullar ile ortak çalışıyor.


 

3- Berkshire Hathaway Energy


Berkshire Hathaway Energy, yaklaşık 11,8 milyon müşteriye güvenilir ve güvenli hizmet sunmaktadır ve hava kirliliğinin en aza indirgenmesi için önemli ölçüde proje gerçekleştirmektedir. Halihazırda rüzgâr, güneş, jeotermal ve biyokütle üreten tesislere yaklaşık 25 milyar dolarlık kümülatif yatırım yapmıştır.
 
Şirket, “Elektrik şebekesinin güçlendirilmesi, yenilenebilir enerji geliştirmek ve hizmet güvenilirliğini arttırmak için önemlidir.” politikasıyla şebeke verimliliğini arttırmak üzerine çalışmalar yapmaktadır.

Şirketin kurulu gücünün dağılımı şu şekildedir:

 



 
Topaz ve Solar Star projeleri ile dünyadaki en önemli güneş enerjisi üretim projelerini gerçekleştiren şirkettir. Aynı zamanda Topaz, Amerika’da bitip yürürlüğe giren 500 megavat üzerindeki ilk güneş enerjisi tesisidir.
 


4- GE Renewable Energy


GE Renewable Energy, rüzgâr türbinlerinde başı çeken şirketlerden olmasının yanı sıra hidroelektrik enerji türbinleri dünya genelinde kurulu toplam hidroelektrik gücün %25’ini kapsamaktadır.
 
Şirket sadece rüzgâr ve su türbini üretmekle kalmamış aynı zamanda güneş panelleri ve enerji depolama konusunda da kendini geliştirmiştir. Enerji depolamaya verdikleri önem kendi sitesinde, rüzgâr ve güneş gibi değişken bir şekilde elektrik enerjisi üreten sistemlerin, zaman içinde üreteceği enerji miktarlarının farklılığından dolayı depolamanın da üretmek kadar önemli olduğundan bahsetmesinden anlaşılabilir.

 

Bu şirketler sadece temiz enerji üretmiyor. Okullara eğitim veriyorlar. Teknolojinin gelişimi için çaba sarf ediyorlar. Bu çabanın en önemli kısmıysa bunu doğaya zarar vermeden nasıl yapabilirizi düşünerek yapıyorlar. Doğa dostu topluluk projelerine destek oluyorlar. Sadece mühendislik ve ticaret yapma şansları varken doğa dostu olmayı tercih ediyorlar.




Kaynak:


interestingengineering.com
siemensgamesa.com
ge.com/renewableenergy
brkenergy.com/
ccrenew.com
 
 
Atahan ZENGİN Atahan ZENGİN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.