elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yapay Zeka ile Trafik Kazaları Azalacak

Son zamanlarda yapay zekanın yaygınlaşmasıyla, bazı firmalar yapay zeka teknolojisini kullanarak farklı projeler geliştirmeye başladı. Otomotiv sektörünün önemli devlerinden Ford, bağlı araçlardan ve yol kenarı sensörlerinden gelen verileri kullanarak, şehir içi seyahati daha güvenli ve daha kolay hale getirmeyi amaçlayan tahmini bir yol güvenliği aracı geliştirmeyi amaçlıyor.



A- A+
12.09.2020 tarihli yazı 8368 kez okunmuştur.

Trafik Kazaları Azalacak

Ford liderliğindeki bir konsorsiyum, karayolu güvenliği noktalarının olası konumlarını ve olası temel nedenlerini tahmin etmek için yerel otorite verilerinden ek girdi alacak olan Veriye Dayalı Yol Güvenliği Aracını geliştiriyor. Ford'a göre bu bilgiler, şehirlerin yol kullanıcıları için en yüksek risk oluşturan yol ve kavşakları ele almak için önleyici tedbirler almasını sağlayacak. Dünya Sağlık Örgütü’nün paylaştığı verilere göre, her yıl dünya genelinde 1,35 milyon insan, trafik kazasında yaşamını yitiriyor. Bu projenin amacı, kazaya yol açacak unsurları tespit etmek ve kaza ihtimalini en aza indirmek.
 

Ford Mobility, City Insights proje lideri Jon Scott, "Yakında her yeni araç bağlantılı bir araç olacak ve bunu karayolu trafik olaylarını azaltmak ve önemli bir şekilde hayat kurtarmak için önemli bir adım olarak görüyoruz. Önde gelen inovasyoncular, uzmanlar ve akademisyenlerle iş birliği yaparak dünya çapında milyonlarca kişi için mobiliteyi iyileştirmeye gerçekten yardımcı olabileceğimize gerçekten inanıyoruz" dedi. Ford Mobility, Oxfordshire County Council, AI (Yapay Zeka) sensör uzmanları Vivacity Labs ve Loughborough Üniversitesi'nin Ulaşım Güvenliği Araştırma Merkezi gibi ortaklarla birlikte çalışmalarını yürütüyor.
 

Proje 18 Ay Sürecek

Bu yaz başlayacak 18 aylık proje kapsamında Oxfordshire ve Londra'da 700 adede kadar yolcu ve ticari araç gönüllü olarak bağlanacak. Araç filosundan alınan ayrıntılı telematik verileri - fren veya gaz pedalı kullanımı ve direksiyon simidi açısı gibi - Oxfordshire'da Vivacity Labs tarafından sağlanacak 25 adede kadar ek akıllı sensörden alınan bilgilerle birlikte analiz edilecek ve toplam kullanım sayısı 100'e çıkarılacak.

Loughborough Üniversitesi'ndeki Ulaşım Güvenliği Araştırma Merkezi'nden uzmanlar ve Ford’un Global Data Insight and Analytics ekibi, sürücü ve araç verilerini analiz ederken, Oxfordshire County Council yerel otorite tarafından sağlanan veri kaynaklarının, öngörücü araçla birlikte yol güvenliğini nasıl iyileştirip düzenlenebileceğine odaklanacak. Konsorsiyum ayrıca tahmini karayolu güvenliği ile ilgili öngörüler için gerçek dünya uygulamalarını ortaya çıkarmaya çalışacak.

 

Proje Londra'da, Ford Mobility'den analistlerin ve veri bilimcilerinin, Büyük Londra'daki çeşitli karayolu güvenliği sıcak noktalarında yerel makamlara güvenlik azaltma konusunda ayrıntılı rehberlik sağlamak için bağlantılı araçlarla bir milyon milden fazla sürüş örnekledikleri iki denemeyi takip etmekte.

Yol güvenliği iyileştirmeleri için sinyal atlamasını önlemek için kırmızı ışıklı kameraların eklenmesi, yol işaretlerinin açıkça görülebilmesini sağlamak için bitki örtüsünün kesilmesi, çift yükseklikli tabela ve sinyaller ve taşıt yollarının yeniden yüzeye çıkarılması gibi öneriler yer alıyordu. Ford Mobility ayrıca, bağlantılı araçların ve altyapının bilgi analizinin kentsel mobiliteye fayda sağlayabileceği başka yolları belirlemek için Köln ve Valensiya'daki yetkililerle birlikte çalışıyor.


Kaynak:

► theengineer

► automotiveworld


Yazar: Pelin Turan

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.