elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Vestas’tan Dev Açık Deniz Rüzgar Türbini

Vestas, V236-15 MW açık deniz rüzgar türbini ile yenilenebilir enerjiye yeni bir soluk getiriyor. 2022 yılında prototip haline gelecek türbin, karbon emisyonlarını da azaltacak.



A- A+
17.10.2021 tarihli yazı 4760 kez okunmuştur.
Vestas, V236-15 MW açık deniz prototip rüzgar türbinini Danimarka’da Østerild National test merkezine kurmaya karar verdi. 

80 GWh/yıl üretim ile 280 metrelik prototip türbinin 
kurulumu 2022'nin ikinci yarısında gerçekleşecek ve çalışma tamamlandığında V236-15 MW, dünyanın en uzun ve en güçlü rüzgar türbini olacak.

Vestas'ın baş teknoloji sorumlusu Anders Nielsen, "Vestas'taki meslektaşlarımız çok sıkı çalıştı ve V236-15 MW prototipinin geliştirilmesi ve montajında ​​hızlı ilerlemeyi sağlamak için yakın işbirliği yaptı. Bu duyuru Vestas ve müşterilerimiz için önemli bir adım. Prototip türbini tamamlandığında, V236-15 MW'ın rüzgar enerjisi endüstrisinde teknolojik yenilik, sanayileşme ve ölçek açısından çıtayı nasıl yükselteceğini ortaya koyacak” dedi.


 
 

115.5 Metre Uzunluğunda Prototip Kanatlar (Bıçaklar)

Prototip geliştirme çalışmaları, Vestas'ın Danimarka'daki Ar-Ge ve üretim merkezinde ilerliyor. Kanat (bıçak) kalıpları, Vestas'ın Lem'deki kanat fabrikasında geliştirildi ve 115.5 m uzunluğundaki prototip kanatlar, bu yılın sonlarında Vestas'ın Nakskov'daki açık deniz bıçak fabrikasında üretime başlayacak. Motor bölümü, Odense'nin Lindø limanındaki açık deniz motor bölümü fabrikasında geliştirilecek ve monte edilecek. Tüm büyük bileşenler önceden monte edilecek ve kurulumun gerçekleştirileceği Østerild'e taşınacak.

Prototip, kurulumdan önce test için kolay erişim olması amacıyla karada kurulacak ve ana prototip bileşenleri, Vestas'ın ve ortaklarının test tesislerinde kapsamlı doğrulamadan geçmiş olacak. Vestas, 2024 yılında türbinin seri üretimine geçilmesinde önemli bir adım olan Tip Sertifikası almak için gereken verileri ilk işletme döneminde toplayacak.



 
►İlginizi Çekebilir: Rüzgar Enerjisinin Gelişimi ve Tarihi

43.000 metrekareyi aşan süpürme alanı ile V236-15.0 MW, endüstri lideri performans sunacak. Türbin, yaklaşık 20.000 Avrupa hanesine güç sağlayacak ve 80 GWh/yıl’lık enerji üretimi gerçekleştirecek. Ayrıca 25.000 binek otomobilin yollardan çıkamasına karşılık gelecek şekilde 38.000 tondan fazla karbodioksitin azaltılmasını sağlayacak.




Kaynak:

VESTAS

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.