elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türk Ar-Ge Firması Artesis Teknolojisini ELEX Fuarı’nda Tanıttı

T.C. Enerji Bakanlığı tarafından desteklenen elektrik malzemeleri ve ekipmanları, elektrik iletimi ve dağıtımı kapsamında tek fuarı olan ELEX Fuarı 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 3. kez ziyaretçileri ile buluştu. Fuara kestirimci bakımda en önemli firmalardan biri olan Türk teknoloji firması Artesis, teknolojisini ELEX Fuarı’nda tanıttı.



A- A+
30.09.2014 tarihli yazı 9757 kez okunmuştur.
Türkiye’nin elektrik malzemeleri ve ekipmanları, elektrik iletimi ve dağıtımı kapsamında tek fuarı olan ELEX Fuarı 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Fuara sektörün önemli firmaları katılırken elektrik motorları durum izleme ve kestirimci bakım alanında en önemli firmaların başında gelen Artesis Teknoloji’de ELEX Fuarı’ndaki yerini aldı.



Fuarda Artesis standına gelen ziyaretçileri Artesis’in çözüm ortağı Shunt Technologies firmasının proje müdürü Çağın Özçivit karşıladı. Artesis’in vizyonu, teknolojisi ve yaptığı projeler hakkında bilgiler veren Çağın Özçivit, ziyaretçilere elektrik motorlarının erken arıza tespitinin nasıl yapıldığını anlattı.
 






 
Endüstriyel tesislerde ve fabrikalarda fan, pompa, konveyör veya kompresör gibi elektrik motorları ile sürülen ekipmanları düzenli olarak izleyen MCM (Motor Condition Monitoring) teknolojisi, elektrik motorlarından sadece 3 faz akım gerilim bilgisi alarak hem elektriksel hem de mekanik arıza tespitini önceden yapabilmektedir. İleri de oluşabilecek bir arızayı önceden tespit eden MCM motor durum izleme teknolojisi, bu sayede hem üretimin durmasına engel olmakta hem de fabrikalarda enerji verimliliği sağlamaktadır.
 

Artesis Hakkında

ARTESİS, 1999 yılından bu yana  elektrik motorları için “Arıza Erken Uyarı Sistemleri ve Kestirimci Bakım Teknolojileri” geliştiren bir Türk firmasıdır. Artesis MCM teknolojisi ile elektrik motoru tarafından sürülen ekipman ve Alternatör / Jeneratör arızalarını sadece akım ve gerilim ölçerek aylar önceden tespit etmek ve  buna göre bakım planlaması yapmak mümkündür. 


MCM, Amerika Birleşik Devletlerinde yayınlanan Control Engineering dergisi tarafından dünyanın en iyi 40 ürünü arasında seçilmiştir. TÜBİTAK-TUSIAD-TTGV Teknoloji Büyük Ödülü’nü kazanmıştır  ve son derece karmaşık olan kestirimci bakım faaliyetlerini kolaylaştırması sebebi ile 2007 yılında İngiltere’nin prestijli kurumlarından The Institution of Engineering (IET) tarafından “Technology Innovation” ödülüne layık görülmüştür. 

Kaynak:
 

►   

Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.