elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Teknolojik Füzyon Gitar

Taşınabilir gitarlar dünya genelinde çok rağbet görmese de füzyon gitar, barındırdığı teknolojik kolaylıklar sayesinde bu olguyu değiştirebileceğe benziyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
22.10.2015 tarihli yazı 7298 kez okunmuştur.
Müzikseverler dünyada ki en iyi modellenmiş ses tonuna sahip taşınabilir gitarın Yamaha’nın Silent Gitar serisi olduğunu söylemektedir. Silent Gitar serisi, parça parça ayırıp birleştirilme özelliği sayesinde, sık seyahat eden müzisyenlerin büyük ilgisini çekti. Gitarların taşınabilmesi kolay olsa da yanınızda piezo kaynaklı ses dönüştürücü kulaklığı ve ekstra amfi getirmek zorundasınız. Kendi amfi ve hoparlörü dahili olsa da istenildiği gibi kullanışlı değil ve dijital efekt eklemek için Lineage gibi akıllı telefon entegrasyonu bulunmamakta. Kulağa bu üç özelliğin tek bir enstrümanda aynı anda bulunması garip gelse de Füzyon Gitar bu üç özelliği de içinde barındırıyor.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Arduino ile Melodi Geliştirmek


Füzyon Gitarın tasarımcısı Avustralyalı gitarist Dave Auld, gitara fütüristtik bir yaklaşımla iPhone yuvası, amplifikatör, pil ve hoparlörü tek bir gitar kasasına yerleştirerek çığır açmış.

Gitarın tasarımcısı Auld’a göre, 'Elektrogitarlarda üç büyük sorun olduğunu düşünüyorum; fiyat, öğrenim ve gitarın yeterliliği. Bu üç sorunu yüksek teknoloji yardımıyla çözebileceğimi fark ettim. Yüksek teknolojik üretim ve internet tabanlı dersler yardımıyla, kolay eğlenceli öğretimler gerçekleştirerek maliyeti aşağı çekebileceğimi ve günümüz batarya teknolojisi ile tam bir gitar kurulumu ve taşınabilirliği yapabileceğimin farkına vardım.'



 


Füzyon Gitar,  iPhone5, 5S, 6, 6S ve beşinci nesil iPod Touch gibi Apple cihazları yardımıyla çalışıyor. Apple cihazları bir entegre soketi yardımıyla Füzyon Gitara takılıyor ve bu akıllı cihaz hem şarj oluyor hem de gitaristin görüş açısında olduğu için,  gitaristler mükemmel bir uyumlulukta ekrandaki görüntü talimatlarını izleyip hem öğreniyor hem de gitarı çalıyor.

Gitar, içinde bulunduğu alıcılardan gelen analog sinyalleri, 24-bit/48 kHz çözünürlüklü dijital sinyallere dönüştürüyor ve bu sinyalleri kendi iOS gitar ara yüzüne sunuyor. iPhone / iPod beyinleri bu gelen dijital sinyalleri müzik oluşturma uygulaması yardımıyla, istenildiğinde dijital efektler ekleyerek tekrardan analog sinyallere dönüştürüyor ve Füzyon Gitar kasasında yerleşik bulunan 20W D sınıfı amfi ve hoparlör yardımıyla sese dönüşüyor.

 

 

Füzyon Gitar, iki adet 30W TymphanyPearless hoparlörüne sahip ve gitarı çalan kişinin gitarın sesini net duyabilmesi için sahne monitörü gibi davranan orta ölçekli bir hoparlörü içinde barındırmakta. Klavyesi gül ağacından ve kasası akçaağaçtan yapılan Füzyon Gitar, geleneksel elektro gitar sesine sahip. Toplam ağırlığı 3,9 kg ve taşınabilir bir gitar olduğu için darbeye dayanaklı polimer/elyaf kompozit madde ile sağlamlaştırılmış. 11.1V / 3200 mAh Li-ion pili sayesinde tek bir şarjla 12 saat çalınabilmekte. Diğer bir yandan dışarıya ses vermek istemeyenler için kulaklık girişine sahip. Daha yüksek sese ihtiyaç duyanlar için ise ekstra amfi özelliği bulunmakta. Harici mikrofondan ses beslemek için standart 3,5mm’lik jak girişi de bulunmakta. Füzyon Gitar’ın şu anda üçüncü protitipi hazır ve ABD de 799$’lık fiyata satılmakta.



Kaynak:


Outerspace Design
Indiegogo
 
Yazar: Hakan Turpçu

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.