elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Robotlar Yasası İle Nasıl Müzik Çalınır?

Robot teknolojilerindeki gelişmeler her geçen zaman ile birlikte hızla ilerlemeye devam ediyor. Farklı tasarımlar ve yeni yaklaşımlar sayesinde çok daha farklı tasarımlar ile karşımıza çıkan robotlar bu sefer ise müzik alanında bir yenilik sağlıyorlar. Detaylar haberimizde.



A- A+
01.03.2014 tarihli yazı 6896 kez okunmuştur.
Son yıllarda robot teknolojilerindeki gelişmeler hızla artıyor. Robot teknolojileri ile beraberinde yeni buluşlar, farklı yaklaşımlar ortaya çıkıyor ve bizler de ilgi ile takip ediyoruz. Robotik teknoloji günümüzde ve ilerleyen yıllarda da gelişimi ile takip etmekten mutluluk duyacağımız bir alan olarak karşımıza çıkıyor.
 


Robotlar Yasası Kullanılarak Dans Edilebilir Mi?

Guy Hoffmen, insan ve robot arasındaki ilişkiyi satranç oyunu hareketlerine benzetiyor. İstanbul’da katılmış olduğum TED Talk konuşmalarından birinde robot işlevleri içinde biraz insanlığı oluşturmak yani robotlarda ruhsal (soul) yönden bağ kurmak istemektedir.

 
 

Robot Hoffmen ve Özellikleri

Robotlar yasasını kullanarak geliştirmiş olduğu Robot Hoffmen karşılıklı dans edebileceğiniz ve müzik çalabileceğiniz bir arkadaş olarak karşımıza çıkıyor. Guy Hoffmen animasyon eğitimleri ve oyunculuk eğitimi almış olması sonucu Robot Hoffmen’i tasarladığını söylüyor.

 


Guy Hoffmen, insanlarda bulunan göz kırpma ile ve oyunculukta veya günlük hayatta kullandığımız el kol hareketleri ile kendisine gerçekten bir ömürlük arkadaş bulmuş durumda. Robot Hoffmen lamba görevi de görüyor. Bunun yanında esnek hareketleri ile Ruh (soul) yönüyle de ön plana çıkmaktadır.




Kaynak: 

► Engineering.com 

Mesut Sağır 



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.