elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Trafik Robotları

Kinshasa'da Uygulamalı Teknikler Enstitüsü'nde (Institute of Applied Techniques) çalışan Isaie Therese, Demokratik Kongo Cumhuriyeti caddelerini düzene koymayı planlıyordu. Bu sebeple başkent Kinshasa'da trafiği yönecek bir robot yaptı. Haberimizin detayları yazımızda.



A- A+
09.03.2014 tarihli yazı 7508 kez okunmuştur.
Robot, üzerinde durduğu platform dışında 8 feet (2.43 m) uzunluğa sahip ve solar güç ile çalışıyor. Robotun kol ve göğüs bölgesindeki LCD ekranlar yayalara geçmeleri ya da durmaları yönünde uyarıyor. Kameralar ise trafikteki arabaları kayda alıyor, böylece kurallara uymayan sürücülere ceza verilebiliyor.
 
 

 
İlginizi Çekebilir : PETMAN | En Gelişmiş İnsansı Robot


Kinshasa'da robotlar 2013 sonlarına doğru iş başı yaptılar ve trafik düzeninin gelişmesini sağladılar. İnsansı trafik sinyalleri henüz tamamen kanıksanmadı ancak boyutunun büyük olması caddelerde trafik sıkışıklığının kontrol altına alınmasına yardımcı oluyor. 

 
 


Bu projenin en ilginç ve merak uyandıran tarafı bu düzenlemenin trafik üzerindeki uzun vadedeki etkisi. Acaba Kongo vatandaşları bu robotlara uyacak mı? Kinshasa dışındaki şehirlerde de bu robotlar trafikte görev alacak mı? Deneme aşamasında olan bu projeden güzel haberler bekliyoruz. Bu projenin trafiği rahatlatacak şekilde geliştirilebileceğine şüphe yok. Kimbilir, belki bir gün bu robotları Türkiye'de de görürsek trafik polisine uzatılan ehliyetin içine sıkıştırılan "çorba parası" devrinin sonuna gelebiliriz. 

 
İlginizi Çekebilir: Otonom (Sürücüsüz) Araçlar Nedir?
 
 
 




 

Kaynak

engineering.com

Ozan Büyük Ozan Büyük Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.