elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tayland’da Kablosuz Elektrik İletimi Başlıyor

Bir zamanlar Tesla’nın hayali olan kablosuz elektrik iletimi gerçek oluyor. Tayland Enerji Bakanlığı, pilot bölge olarak seçilen Bangkok’ta kablosuz elektrik iletimi gerçekleşeceğini duyurdu. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
20.04.2014 tarihli yazı 24492 kez okunmuştur.
Nikola Tesla’nın belki de en büyük hayali elektriği kablosuz iletebilmekti. 1901-1905 yılları arasında Wardenclyffe kulesinde dünyanın iyonosfer katmanını kullanarak yaptığı çalışmalar başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Tayland, Tesla’nın fikirlerinin önderliğinde kablosuz elektrik iletiminde yaşanan sorunları büyük oranda ortadan kaldırmayı başardı.
 




Aslında günümüzde elektriği kablosuz olarak kullanıyoruz ancak bu sadece milimetrik mesafeler arasında gerçekleşiyor. Kablosuz elektrik iletiminin günümüzde yapılamamasının nedeni, ortamda bulunan canlılara zarar verilme olasılığı ve verim kaybının çok yüksek olmasıdır.
 




Tayland Enerji Bakanlığı, rezenatörler ve transformatörler yardımıyla bu sorunun üstesinden gelmeyi başardı. Rezenatörler ile elektrik iletimi, sadece alıcı ve verici arasında gerçekleşiyor. Bu sayede ortamda bulunan diğer maddelere bir zarar gelmiyor.
 


Pilot bölge olan Bangkok’ta başlayacak olan kablosuz elektrik iletiminin kısa sürede tüm ülke geneline yayılması hedefleniyor.

Bangkok Elektrik Kurumunun yaptığı açıklamada, bu yeni sistemin günlük hayatta kullanılan elektronik cihazların şarj edilmesinde kolaylık sağlayacağını duyurdu.



Kaynak:

►Thaivisa


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.