elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Taşınabilir Araç Bariyerleri

Sınır ve bina güvenliğinin giderek daha önemli hale geldiği bir dünyada güvenlik ekipmanları ve güvenlik ekipmanı geliştiricileri oldukça önem taşıyor. Bu firmalardan biri olan Mifram Security yeni bir taşınabilir bariyer geliştirerek kullanıma sundu. Bu bariyer hakkındaki detaylar yazımızın devamında.



A- A+
18.03.2020 tarihli yazı 6482 kez okunmuştur.
Sınır ve bina güvenliğinin giderek daha önemli hale geldiği bir dünyada, kolay kuruluma sahip, taşınabilir ve dayanıklılığı oldukça yüksek olan güvenlik ekipmanları daha çok tercih ediliyor. Güvenlik ekipmanları arasında en önemlilerinden olan araç güvenlik bariyerleri, birçok kamu ve özel binanın yetkisiz araç erişimini önlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca araçların kullanıldığı terör saldırıları veya ülke sınırında yaşanan kaçakçılık ve benzeri olaylar, bu tür güvenlik sistemleri sayesinde engellenebiliyor. Bu tür güvenlik ekipmanları üreten Mifram Security firması, yeni bir taşınabilir bariyer geliştirerek kullanıma sundu.
 

Taşınabilir bariyerler, ihtiyaç duyulan yerde konuşlandırılabilen, kullanım amacına ve konumuna bağlı olarak farklı türlere sahip güvenlik ekipmanlarıdır. Daha küçük taşınabilir bariyerler, bakım, inşaat veya temizlik yapılan bölgelere halkın erişimini engellemek için sıklıkla kullanılır. Ancak, hız yapan arabaları ve hatta büyük araçları durdurmak için özel olarak tasarlanmış ağır hizmet örnekleri de vardır. 1962 yılında kurulmuş olan Mifram Security, bu tür taşınabilir bariyerlerin tasarımı, yapımı ve tedarikinde önde gelen isimlerden. Mifram Security’nin bariyer üretim bölümü, hafif, dağıtımı kolay, taşınabilir ve bakım gerektirmeyen yeni bir araç bariyeri geliştirdi. Geliştiriciler: “Bu bariyerler, çarpışan araçların momentumunun kendilerine karşı kullanıldığı ve yere aktarıldığı Jiujitsu yaklaşımı kullanılarak tasarlandı. Ayrıca istediğiniz boyutta bir bariyer seti oluşturmak için, bariyerin parçalarını hızlı bir şekilde bir araya getirebiliyorsunuz.” dedi.
 


► İlginizi Çekebilir: 5 Dakikada Şarj Olan Akü Geliştirildi

Peki, Mifram Security’nin bariyer setleri nasıl çalışıyor? Taşınabilir bariyerler, araçları mümkün olduğunca hızlı ve verimli durdurmak amacıyla tasarlanmış. Bu bariyer sistemleri L şekline sahip. Bu yapısı sayesinde araçların yatay momentumları, dikey momentumlarına aktarılıyor ve araçlar engelleniyor. L şeklindeki bariyerler, aracı durdurmak için aracın kendi momentumunu kullanıyor. Farklı türlerde bariyer sistemleri bulunan Mifram Security, ürünlerini, onları geliştirirken yaptığı test kayıtlarıyla birlikte aşağıdaki videoda tanıtıyor.
 

 
Videoda görüldüğü gibi gereken durma mesafesine ve hedeflenen hedefin kütlesine bağlı olarak, taşınabilir bariyer sayısı ve tipi değişiklik göstermekte. Mifram Security’de çalışan geliştiriciler: “ Yenilikçi bir bağlantı türü sayesinde bariyerler acil servis araçlarının geçişi gibi durumlar için esnetilebilmekte. Mifram Security, araç bariyerlerinde taşınabilirlik ve engelleme yeteneği arasında daha güçlü bir denge kurmaya çalışıyor. Bu denge sayesinde, bir araca ağır hasar vermeden ya da yok etmeden engellemek mümkün. Çivili engellerin aksine bizim bariyerlerimiz patlamayan lastik bulunan araçları da engelliyor.” dedi.
 
 

Eski bariyer sistemleri hızla kullanabilirliğini yitirmekte. Mifram Security'nin modüler ve taşınabilir sistemlerinin güzelliği, nakliye ve depolama kolaylığı olması. Mifram Security'nin geniş ürün yelpazesinde bulunan taşınabilir araç bariyerleri, çeşitli uygulamalar ve sektörler için gelecekte daha yaygın bir şekilde kullanılacak gibi duruyor.
 

Yazar: Serhat SEYREK

KAYNAK:

 

► interestingengineering.com
► miframsecurity.com
Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.