elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

STFA Enerjide Enerya İle Büyüyecek

STFA, doğal gaz dağıtım şirketleri ve enerji yatırımlarını Enerya markası adı altında topluyor. Enerji alanında Türkiye'de ilk üçe girmeye hedefleyen Enerya, 2018 yılı sonunda 3 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyor. Uzun, önümüzdeki dönemde tüm enerji projelerini 600 milyon TL yatırım planladıklarını açıkladı.



A- A+
23.01.2014 tarihli yazı 10760 kez okunmuştur.
22 Ocak Çarşamba günü Çırağan Sarayı'nda verilen basın toplantısında Enerya, STFA Holding'in enerji sektöründe faaliyet gösteren yeni markası oldu. Sözü ilk alan STFA Grubu CEO'su Mehmet Ali Neyzi, holdingin kuruluş tarihinden bahsederek geldikleri noktayı basına aktardı. STFA, 15 milletten 1500 personel ile dünyada ik 250 müteahhitin içinde bulunmakta. Aynı zamanda STFA, Türkiye'de yurtdışına açılan ilk Türk müheahhit firma ünvanını da elinde bulunduruyor. Mehmet Ali Neyzi STFA'nın kurumsal markası ve Enerya'nın genç, değerli markasının birleşiminden büyük hedeflerle yola çıktıklarını basına duyurdular.
 


Aslan UZUN - Mehmet Ali NEYZİ

Mehmet Ali Neyzi'nin ardından, Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun'un konuşmaya devam ettiği toplantıda Energaz'ın yapmış olduğu çalışmalardan ve bu yeni ismin STFA'nın yatırımıyla neler yapacaklarından bahsetti. 
 
Enerya'nın üretim alanında rüzgar enerjisi çalışmalarına değinen Aslan Uzun, Havza ve Erencik'teki 168 MW gücündeki projelerinden bahsetti. Ticaret alanında ise 2013 yılında 2.3 milyar m³'lük gaz ticareti hacmi ile Türkiye'nin önde gelen lisanslı toptan satıcısı olduklarını ifade etti. Aslan Uzun; "11 şehirde 710.000 aboneye yaptıkları doğalgaz dağıtımı ile Türkiye'nin 2.doğalgaz dağıtım şirketiyiz. Bu sayıyı 1.2 milyon aboneye çıkarmak istiyoruz. Sürekli artan abone sayımız ile 10 yılda 430 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik." dedi.
 


Aslan Uzun; enerjinin üretim, ticaret ve dağıtım alanında bulunacaklarını açıkladı.
 
Enerya Türkiye'nin enerji sektöründe en büyük 3 firmasından biri olmayı hedefliyor. Enerya'nın çalışmaları arasında rüzgar sektöründe önde gelen kuruluşlardan olmak, anahtar teslim güneş enerjisi sistemleri kurmak, kurumsal ve konutsal lisanssız elektrik üretimi teslimat projeleri yapımı bulunmakta. Enerya'nın toplantıda söylediği en önemli düşüncesi ise "Amacımız tüketicilerin farklı enerji ihtiyaçları için farklı kurumlarla muhatap olması yerine, tek kurumla tüm enerji problemlerine çözüm getirmesidir."
 
Energaz'dan Enerya'ya yenilebilir enerji kaynakları, doğalgaz, kojenerasyon ve trijenerasyon anlaşmaları, tek noktadan tüm problemi çözmek gibi birçok artı çalışma alanı eklenmiş durumda.
 


Enerya'nın logosundaki şekillerin açıklamasını bizzat Aslan Uzun yaparak, enerji alanında çok yönlü olacaklarını ifade etti.

Basından Enerya'nın çevreye verdiği önem ve koruma konularında gelen sorulara ise Aslan Uzun; "Esas amacımız enerji verimliliğini sağlayarak yurtdışına olan bağımlılığı azaltmaktır. Yapılan çalışmalarda da çevresel faktörlere dikkat edilip, bu konuda gerekli önlemler alınmaktadır." dedi. 
 
Aslan Uzun'un ardından Khan Academy'den bahsederek toplantıyı sonlandıran Mehmet Ali Neyzi, sosyal sorumluluk projesi alanında eğitimi seçtiklerini ifade etti. Khan Academy web sitesinden STFA'nın çevirisini yaptığı 2000'in üzerindeki eğitim videolarına ücretsiz erişebilirsiniz.

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.