elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Elektrikli Uçak için Ortaklık Kurdu

Siemens, elektrikli uçak E-Fan X için Airbus ve Rolls-Royce firmaları ile ortaklık kurdu. Üç firmanın ortak çalışmasıyla geliştirilecek elektrikli uçağın testlerine; 2020 yılına kadar başlanacak.



A- A+
30.11.2017 tarihli yazı 8035 kez okunmuştur.

Elektrikli Otomobillerden Elektrikli Uçaklara

Elektrikli otomobiller ve elektrikli otobüsler hem inovasyon açısından, hem de ulaşımın geleceği olarak halk tarafından kabul görmeye başlıyor. Bu geçiş sürecine hava araçları da dahil oluyor. Son olarak Siemens, Airbus, Rolls-Royce arasında kurulan üçlü ortaklık ile hibrit elektrikli uçak geliştiriyor.

Üçlü ortaklık, BAe 146 uçaklarının gaz türbinlerini 2 MW'lık elektrik motorlarıyla değiştirmeyi içeren "E-Fan X" projesini yürütüyor. Geliştiriciler hibrit yapılı E-Fan X’in tamamen elektrikli uçaklara geçiş sürecinde önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

 

Siemens Elektrikli Uçak E-Fan X için Çalışıyor

Üç şirketin her biri projenin ayrı bölümlerinden sorumlu olacak. Airbus, uçağın hibrit elektrikli tahrik sisteminin ve pillerin kontrol mimarisinin, uçuş kontrolleriyle bütünleşmesini denetleyecek. Rolls-Royce turbo şaft motoru, generatör ve güç elektroniği sağlayacak. Siemens, iki megavat elektrik motorları, güç elektronik kontrol ünitesi, DC / DC dönüştürücü ve güç dağıtım sistemini sağlayacak.

Ekim ayında Boeing son elektrikli uçak firması Aurora Flight Sciences'u satın alarak elektrikli uçak çalışmalarında aktif olacağını bildirdi. Aynı şekilde, Boeing tarafından desteklenen Startup şirketi Zunum Aero 2022 yılına kadar hibrit-elektrikli uçağın kullanılmasını planlıyor.

E-Fan X'in, sözü geçen Zunum Aero'dan 2 yıl önce “kapsamlı bir yer testi” yapması planlanıyor. Hibrit elektrikli uçak E-Fan X, 965.000 km menzili olan ve 9 yolcu kapasiteli Eviation Aircraft ile rekabet halinde olacak.

 


 
Kaynak:

Futurism 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.