elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Phoenix Contact'tan Güneş Enerjisi Çözümleri

Güneş panelleri ve güneş enerjisi sistemleri günümüzde popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Bu sistemler kurulurken ve kullanılırken malzeme seçimi ve mühendislik hesaplamaları konusunda çok dikkatli olunmalı ve sisteme özel çeşitli çözümler sunulması gerekmektedir. Bu doğrultuda Phoenix Contact firmasının, bu sistemler için geliştirdiği güneş enerjisi çözümlerinin ayrıntıları yazımızın devamında.



A- A+
13.10.2014 tarihli yazı 14027 kez okunmuştur.


 Phoenix Contact'ın lokal dergisi olan "UPDATE"in Ekim sayısının özel konusu  "Solar Çözümler" olacaktır.Peki bu solar çözümler nelerdir? Başlıklar altında hep beraber inceleyelim:


► Güneş Enerjisi Ürünleri: KEMA ve TÜV Sertifikalı

Phoenix Contact, güneş enerjisinde DC konnektör, DC kablo, DC string (dizi) izleme, DC parafudr, DC sigorta ve sigorta altlığı, izleme sistemi, enerji analizörü gibi bir çok ürün ile çözüm sunmaktadır. Çalışmalar özellikle DC sistemler ve PV invertörler haberleşme çözümleri, izleme sistemi yazılımları ve diğer yardımcı sistemlerin entegrasyonu şeklinde devam etmektedir.

 
 
EGS (Energy Generator Systems) kontrolör olarak Phoenix Contact PLC sistemleri kullanılmaktadır. Bu PLC’ler içerisinde kullanılan güneş enerjisi için özel olarak hazırlanmış olan kütüphaneler kullanılarak, tesisin izlenmesi ve gerektiğinde kontrolü sağlanmaktadır.

EGS sisteminin avantajı, tesisi veya tesisleri izlerken bütün verilerin kendi server sisteminizde saklanması, bütün arayüzlerin tarafınızca istediğiniz şekilde tasarlanabilmesi, farklı marka PV invertörlerin tek bir ekrandan verilerinin izlenebilmesidir. Ayrıca ileride oluşabilecek olan dağıtım şirketinin gerektiğinde tesisi kontrol ve izleme talebi olduğunda altyapı hazır durumda olacaktır. Sadece yazılım değişikliği ile talep karşılanabilecektir.  


►VİDEO SUNUM: " Güneş Enerji Çözümleri "




ElektrikPort TV Cumartesi seminerlerinin 3.'sünde Phoenix Contact firmasından Kontrol ve Endüstri Çözümleri Bölümü Satış Müdürü sn. Toygar Turgut " Güneş Enerjisi Çözümleri" semineri ile takipçilerimiz ile buluştu. Seminerin tamamını sizler ile paylaşıyoruz, iyi seyirler...

 Temiz kazanç: İspanya Zuera II Güneş Parkında DC izleme
 
Zuera II güneş parkında PV modüllerin beslemesi ölçülmekte ve güncel segmentte görüntülenmektedir. Burada kullanılan çözüm Phoenix Contact‘a aittir. Zuera II güneş parkı 11.5 Megawatt kurulu güce sahiptir.

 


Solarcheck izleme sistemi dizi akımlarını, her bir kombine dizi kutusunun gerilimini ve ölçüm modülleri içindeki sıcaklığı sağlamaktadır. Daha sonra veri haberleşme modülleri ile RS-485 Modbus RTU üzerinden Inline kontrolöre iletilmektedir. İlgili PLC dokuz segmentin verisini Profinet protokolüyle doğrudan Scada sistemine ve üst seviye park kontrolörüne iletir.


► EMpro Ölçüm Cihazları Ailesi: Enerji Optimizasyonunun Yapı Taşı
 
EMpro ürün ailesi enerji ölçüm cihazları makine ve ekipmanların elektriksel parametrelerini, örneğin gerilimi, akımı, güç seviyelerini ve güç faktörlerini izleme, kaydetme ve sonrasında değerlendirme fonksiyonlarını sunmaktadır.

EMpro cihazları ayrıca haberleşme modülleri üzerinden ağ ve fieldbus sistemlerine entegre edilebilmektedirler. Bu özellik tüm ölçüm değerlerinin hem merkezi hem de lokal olarak sunulmasını sağlamaktadır.

 

 

Bunların dışında standart EMpro cihazlarına istenirse modüller ekleyerek hat frekansını, gerilimini, akımını ve harmonik bileşenlerini analiz etme özelliği de kazandırılabilmekte, böylelikle komple bir optimizasyon altyapısı kurulabilmektedir. 


► Visu+ Mobil Görüntüleme Uygulaması
 
Visu+ mobil uygulaması ile sistem görüntülemesi web tabanlı cihazlara genişletilmiştir. Böylece kullanıcının sisteme her an ve her yerden erişebildiği esnek işletim ve izleme konseptleri mümkün  olmaktadır.

 



► İlginizi Çekebilir: Kompakt Güç Kaynakları | UNO Serisi
 
 
Tüketici sektöründeki popüler cihazlar, akıllı telefonlar ve tabletler bu amaç için kullanılabilir. Trend gösterimi veya alarm izleme gibi klasik Scada fonksiyonları artık mobil cihazlardan yapılabilmektedir.



► Saf Sinüs Fonksiyonu: QUINT UPS
 
IQ teknolojili Quint AC-UPS kesintisiz güç kaynağı 120 veya 230 VAC ve 500 VA yükler için yüksek sistem sürekliliği sağlar. Cihazın çıkış gerilimi saf sinüs formundadır ve böylece hassas yükler, 80-264 VAC şebekelerde hatasız çalışır. Güç depolama özelliği bu güç kaynağını akıllı bir UPS çözümü yapmaktadır. Seçilen aküye bağlı olarak 15W‘ta 40 saat veya 400W‘ta 2 saat tamponlama süreleri elde edilebilir.

 





 

 ► Kompakt Fiş-Soketli Test Sistemi
 
Şebeke koruma teknolojsindeki tüm ölçüm ve test işlemleri için yeni bir test sistemidir. Orta gerilim ve yüksek gerilim panolarında, büyük güneş ve rüzgar santrallerinde karmaşık testler tek bir hareket ile basit ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilebilir. Emniyet kollu test fişi anahtarlamanın kademeli olarak yapılmasına imkan tanır. Otomatik kısa devre özelliği ile maksimum emniyet ve basit kullanım sağlanmıştır.

 


 
 
 
► E-mobility: Priz İçin Mod 2 Şarj Sistemi

Kablo içi Kontrol ve Koruma Cihazı (IC-CPD) elektrikli araçların evde veya yolda herhangi bir priz ile şarj edilmesini sağlar. 3 kW şarj gücü, 18 kW‘lık bir pili altı saat içinde tümüyle şarj edebilir. IC-CPD sayesinde elektrikli araçlar için özel bir şarj altyapısına gerek kalmaz ve günlük kullanıma daha uygun hale gelir.


 



Canlı Yayın: tv.elektrikport.com


 

 ElektrikPort Cumartesi Seminerleri kapsamında, Phoenix Contact ile 18 Ekim 2014’de Webinar sunumu gerçekleştirilecektir. Sunumun konusu ise “Phoenix Contact: Güneş Enerjisi Çözümleri” şeklindedir.



Kaynak: 




Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar